Vineri 22 Noiembrie

UBB Cluj reia analiza tezei de doctorat a domnului Lucian Bode, după ce inițial a făcut analiză de mântuială


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat act de noile informații apărute în spațiul public despre noi suspiciuni, privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode. Așa cum s-a angajat public pornind de la bunele practici internaționale de a aborda integritatea cu integritate, Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat și va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informații, după practici și mecanisme academice de referință, dincolo de analizele și dezbaterile sociale sau politice absolut naturale într-o democrație.

Ținând cont de interesul public față de acest caz, UBB va coopta în analiză și experți internaționali independenți. 

Abaterile de etică se analizează exclusiv în urma unor sesizări sau prin autosesizare când există în spațiul public dovezi clare și doar în limitele acestora. Orice altă abordare ar fi ilegală și contrară prezumției de nevinovăție, depășind și practicile academice standard. De asemenea, pornind de la bunele practici internaționale, precizăm că analiza poate fi reluată ori de câte ori este cazul, pe baza noilor dovezi prezentate de către cei interesați”, precizează UBB Cluj.

Reamintim că prima dată Universitatea a tratat în fugă acest caz, iar acum se vede nevoită să își facă treaba calumea, ca urmare a presiunii publice. 

Doctoratul ministrului Lucian Bode, analizat cu 2 softuri antiplagiat: Procentul de plagiat e de 2.95%. Nu s-a analizat valoarea lucrării

La începutul lunii noiembrie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a înaintat către CNATDCU și minister informarea cu privire la Hotărârea Comisiei de Etică a UBB cu privire la teza de doctorat a domnului Lucian Bode, pentru analize și decizii suplimentare, conform legislației aplicabile. 

Comisia de Etică a UBB a analizat teza în întregime pe baza a două softuri antiplagiat.  ”S-au verificat suplimentar textele fără citare sau care ridică probleme din perspectiva atribuirii lor corecte. Pentru claritate, procentul de plagiat 2.95% rezultat este raportat la întreaga lucrare, după verificarea întregii lucrări, nu doar a unei părți a acesteia”, spunea atunci UBB Cluj.

Comentarii Facebook