Duminica 22 Decembrie

Ultimatum pentru începerea lucrărilor la centura Floreștiului - VIDEO

 

Cei care se ocupă de pregătirea lucrărilor la centura de Sud a comunei Florești au primit un ultimatum.

 

 

Am dat un ultimatum în ceea ce privește începerea efectivă a lucrărilor în ceea ce privește construcția variantei de ocolire pe partea de sud a Floreștiului, iar data de începere a lucrărilor este 3 aprilie. Până în 3 aprilie tot ceea ce înseamnă virarea de bani în conturile celor expropriați, pregătirea, organizarea de șantier trebuie să fie gata pentru începerea lucrărilor”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea. 

 

Centura de Sub va prelua o parte din traficul de pe DN 1 și va fi de un real ajutor pentru șoferi. Despre această lucrare s-a vorbit încă din vara anului trecut, când a fost predat amplasamentul către firma Diferit, care va construi centura. Se pare că lucrările au fost blocate de exproprieri, iar apoi de venirea iernii. 

 

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj Napoca ar urma să aibă 4,3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiunea, complet  pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe 7 puncte de legătură cu DN1. 

 

Noua șosea va fi realizată de la zero, nefiind vorba de modernizarea unor căi actuale de comunicație. Amplasamentul ei se suprapune în unele zone cu aliniamemntul unor drumuri comunale.

 

Drumul, care va avea și iluminat public, va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele). Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.

 

Toate acestea, alături de rigole ranforsate, zid de sprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră.

 

Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei Florești, printr-o linie de finanțare în valoare de maxim 47,6 milioane lei în vederea finanțării obiectivelor de investiții de interes local. Dobânda este una de numai 0,3% pe an plus ROBOR. 

 

Acest drum de ocolire este diferit de centura pe malul Someșului, care ar urma să se facă din fonduri europene și să vină direct din Autostrada Transilvania pentru a ocoli municipiul Cluj-Napoca prin partea de Sud. 

Comentarii Facebook