Sambata 7 Septembrie

Un bloc de locuințe sociale va fi construit într-un cartier din Cluj-Napoca. Se vor investi peste 10 milioane de euro


Consilierii locali au aprobat, luni, un proiect de hotărâre care vizează ridicarea unui bloc de locuințe sociale, cu 35 de apartamente, în cartierul Iris din Cluj-Napoca. Anunțul administrației locale vine în urma polemicilor infinite din ultimii ani despre criza locuințelor în Cluj, dar și a prețurilor nesimțit de mari la cele existente. 

Imobilul va avea în total 35 de apartamente de 1, 2 și 3 camere (cu suprafața maximă 100 mp), cu locuri de parcare și adăpost de apărare civilă. Valoarea totală a investiției este de 55,8 milioane de lei, fără TVA. 

„În privința construcției de locuințe sociale, venim și noi să contribuim la acest efort care trebuie să fie comun, național, regional, local. 

Investim peste 10 milioane de euro în construcția locuințelor de pe strada Sobarilor, 35 de locuințe pe care le vom construi aici, după votarea în Consiliul Local vom trece la organizarea licitației astfel încât aceste locuințe să fie construite”, a declarat Emil Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu Local. 

Proiectul de pe strada Sobarilor vine să suplinească nevoia de locuințe sociale pentru persoanele cu posibilități reduse. Municipiul Cluj-Napoca se confruntă cu o reală criză a locuirii. Accesul tinerilor, dar și a categoriilor defavorizate la propria locuință reprezintă una dintre marile probleme ale orașului. 

Comentarii Facebook