Un clujean printre cei șase candidați validați la funcția de președinte USR: Vasile Dincă face parte din USR Florești


Vasile Dincă din Florești, Cluj, printre candidații validați pentru funcția de președinte USR

USR a validat șase candidaturi pentru șefia partidului la alegerile care vor avea loc săptămâna viitoare, luni și marți. Inițial, zece membri și-au anunțat intenția de a candida pentru conducerea partidului, după demisia lui Cătălin Drulă. Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, electronic.

Vasile Dincă – 51 ani, Florești, Cluj

Vasile Dincă, este din comuna Florești, județul Cluj, este unul dintre cei șase membri USR care aspiră la funcția de președinte al partidului. Cu mulți ani de experiență în consultanță politică, Dincă a contribuit la dezvoltarea unor baze de date esențiale pentru campanii electorale și a unui call center. Implicarea sa politică se distinge prin angajamentul constant față de integritate, onestitate și susținerea transparenței și corectitudinii. Vasile Dincă activează în filiala USR din Florești din 2019.


vasila dinca.jpg

Ceilalți candidați validați sunt:

Elena Lasconi – 52 ani, Câmpulung, Argeș

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a fost realeasă în 2024. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare și a început proiecte de peste 400 de milioane de lei în primul său mandat.

Cristian Seidler – 43 ani, Sector 5, București

Cristian Seidler, deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut publicarea veniturilor salariale ale angajaților la stat de două ori pe an.

Radu Hossu – 38 ani, Brașov

Radu Hossu are o experiență vastă în marketing și consultanță politică. A fost decorat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru sprijinul oferit Ucrainei în timpul războiului cu Rusia.

Luiza Oancea – 33 ani, Marea Britanie, Diaspora

Luiza Oancea, cu o licență în managementul afacerilor și experiență în marketing și resurse umane, activează în filiala USR Diaspora din 2024.

Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța

Vasile Gabriel Filip, expert IT certificat, a avut proiecte în România și în străinătate. Este inginer în Electromecanică Navală și activează în filiala USR Constanța din 2019.

Pe parcursul acestei săptămâni, va avea loc campania electorală internă, în care candidații își vor prezenta planurile colegilor de partid. Turul 1 al alegerilor va avea loc pe 24-25 iunie, iar un posibil tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui USR, noul Birou Național al USR va fi stabilit prin votul delegaților la Congres, care va avea loc pe 29 iunie. Președintele USR va fi ales prin vot direct pe o platformă online, conform statutului partidului.


Comentarii Facebook