Vineri 18 Octombrie

Un consilier judetean PNL Cluj a fost declarat incompatibil de ANI


Consilierul judetean PNL Cluj, Gheorghe Iancu, a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate.

Gheorghe Iancu este acuzat ca a incasat o factura de achizitie directa in cuantum de 4.800 lei, emisa catre Consiliul Judetean Cluj.

Consilierul ales pe lista PNL sustine ca nu a avut niciun contract incheiat cu CJ Cluj si ca a "dat numai o mana de ajutor" si a imprumutat doua masini cu nisip in cazul unor lucrari.

 

Potrivit legii nr. 176/2010, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat ca a emis un act administrativ, a incheiat un act juridic, a luat o decizie sau a participat la luarea unei decizii cu incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective".

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilitatii constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Comentarii Facebook