Un nou an universitar, aceleași probleme. Dan Tarcea: „Se circulă mult mai greu decât ne-am fi așteptat”


Începutul noului an școlar îngreunează traficul din Cluj-Napoca, în special la orele de vârf. Ne mai despart 2 săptămâni până la începerea anului universitar, ceea ce va duce la o creștere și mai mare a numărului de mașini, iar traficul va ajunge la cote maxime, ca în fiecare an. 

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a vorbit la  Ziua Live despre aglomerația din oraș, care a devenit un lucru banal pentru administrația locală. 

La începutul fiecărui an școlar vedem că traficul se modifică față de perioada de vară. Sunt diferențe de la zi la zi, în câte o zi se circulă foarte bine, în altă zi se circulă mult mai greu decât ne-am fi așteptat. O să avem, într-adevăr, după 1 octombrie, așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, o intensificare a numărului de mașini”, a  spus Dan Tarcea. 

Mai mult, viceprimarul a mai precizat că  în primele 8 luni ale anului 2023 s-au înmatriculat 8.000 de mașini

Pe de altă parte, vedem și numărul mare de mașini care se achiziționează în fiecare an. În primele opt luni ale anului 2023 au fost înmatriculate în Cluj-Napoca 8.000 de mașini. Asta înseamnă o coloană de mașini de 40 de kilometri, adică traversezi Clujul dintr-o parte în cealaltă și înapoi cu mașini parcate una în spatele celeilalte. Discutăm de un aflux foarte mare într-un oraș care nu a fost structurat pentru un număr atât de mare de mașini”, a conchis Dan Tarcea. 

Comentarii Facebook