Vineri 20 Septembrie

Un senator clujean acuză: Iohannis vrea să fie premierul lui Ciolacu! PNL, marioneta perfectă pentru planul său secret


Adrian Oros, președintele Forța Dreptei Cluj, critică în mod dur mișcările politice din culisele PNL și ale președintelui Klaus Iohannis. În opinia sa, Iohannis ar plănui să devină premierul lui Marcel Ciolacu, iar această strategie face parte dintr-un plan mai amplu de a menține PNL într-o poziție subordonată față de PSD. Oros acuză că PNL a devenit un simplu vehicul prin care Iohannis urmărește să își asigure o funcție influentă, chiar și după terminarea mandatului său prezidențial.

Oros subliniază că PNL a depus un proiect de lege care ar permite președintelui în ultimele trei luni de mandat să candideze pentru o funcție în Parlamentul României, ceea ce sugerează că există o colaborare strânsă între PNL și PSD pentru acest demers. În plus, el sugerează că premierul Nicolae Ciucă este folosit doar ca o marionetă politică pentru a facilita aceste tranzacții, iar PNL este slăbit și controlat de Iohannis, în detrimentul intereselor politice reale ale partidului.

Această analiză reflectă tensiunile din interiorul scenei politice românești și rivalitățile dintre diversele forțe de dreapta și alianțele lor cu partidele de stânga.

Senatorul clujean Adrian Oros, președinte Forța Dreptei Cluj, despre planul lui Iohannis de a deveni premierul lui Ciolacu:

Screenshot 2024-09-20 085417.png


„Taciturnul sportiv  multilateral dezvoltat de la Cotroceni se vrea acum premierul lui Ciolacu. Toti liberalii știu ca Ciucă nu va intra în turul 2, și atunci cheia continuării guvernării socialiste este Iohannis premier. Șeful unui PNL mic, care să se gudure pe lângă PSD, ca să fie luat la guvernare. PNL a depus un proiect de lege prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida pentru o funcție aleasă în Parlamentul României. Au depus acest proiect cu garanția ca PSD îl va vota. Iohannis a orchestrat în 2021 preluarea ostilă, confiscarea practic a PNL, alături de toți Bocii, Rareșii și Fluturii de partid și de stat, și a adus la guvernare PSD. Acum vrea să facă rocadă cu Marcel. Ciucă nu este decât un iepure pentru Ciolacu, iar PNL nu este decât un vehicul pentru  Iohannis”. 


Comentarii Facebook