Val de ironii la adresa Primăriei Cluj după instalarea unei treceri de pietoni pe o alee dintre blocuri în Gheorgheni: „Cred că se impune un semafor”


O trecere de pietoni a apărut pe Aleea Herculane din cartierul Gheorgheni, din Cluj-Napoca, facilitând traversarea de la... ieșirea din scara unui bloc până la parcarea din fața acestuia. Localnicii privesc cu scepticism utilitatea acestei noi amenajări, având în vedere că aleea respectivă nu este chiar cea mai circulată, iar parcarea pare să fie principala „destinație” a trecerii.

Locuitorii zonei nu au întârziat să comenteze ironic decizia autorităților, considerând că marcajul ar fi avut mai mult sens dacă ar fi fost amplasat aproape de grădinița din cartier, unde traficul pietonal ar fi justificat o astfel de amenajare. „Eu cred că se impune și montarea unui semafor,” a fost unul dintre comentariile ironice ale unui locuitor, arătând surprinderea cu care a fost primită inițiativa autorităților.

Această amenajare a devenit rapid ținta criticilor, mulți clujeni considerând-o inutilă și chiar amuzantă în contextul în care orașul are probleme mai stringente de infrastructură rutieră. 

Totodată, pe rețelele sociale au apărut și alte sugestii satirice pentru completarea „operei urbane,” inclusiv instalarea unor semafoare sau chiar a unui refugiu pentru pietoni.







Comentarii Facebook