VEZI programul economic al Uniunii Social Liberale! Totul se bazeaza pe reducerea fiscalitatii
Uniunea Social Liberala (USL) se bazeaza pe un program economic ce are in prim plan reducerea fiscalitatii. Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, sustine ca premierul Emil Boc este un slab gestionar al banilor publici.
"Am mai aflat ca banii de la FMI s-au dus in acoperirea deficitului bugetar, deoarece domnul Boc a avut nevoie de aproape 20 de miliarde de euro sa acopere o datorie de 3 miliarde de euro pe care sustine ca a 'mostenit-o' de la Guvernul Tariceanu. Mai mult, domnia sa s-a angajat 'sa apere populatia' de scaderea impozitelor, in contextul in care noi am propus scaderea impozitelor pentru anumite categorii", a declarat Horea Uioreanu.
Viziunea economica a USL are la baza principiul liberal al reducerii fiscalitatii: impozite mai mici, mai putini bani dati la stat si propune un nou model economic. "Noi propunem impozitarea regresiva si sprijin pentru categoriile cele mai afectate de criza, tinerii, somerii, angajatii cu salarii mici. In acelasi timp, noi propunem aplicarea unor masuri de incurajarea a mediului privat, sector care reprezinta motorul economiei. Vreau sa subliniez faptul ca locurile de munca despre care noi spunem ca se vor crea, circa 1 milion, vin ca urmare a masurilor de sprijinire a sectorului privat. Statul nu creaza locuri de munca, statul vine cu masuri care sa determine crearea lor! Viziunea economica a USL cuprinde 43 de masuri concrete, aplicabile de maine, cu impact bugetar calculat", a mai spus Uioreanu.
Vezi o parte din masurile cuprinse in programul economic al USL:
- USL va introduce o impozitare regresiva pornind de la mentinerea cotei de 16% ca prag maxim de impozitare. Pentru salariile mai mici se va aplica un sistem in trepte: 8%-12%-16%.
- Scaderea impozitarii pentru cei cu salarii sub 1600 RON, care au astfel posibilitatea de a recupera taierile operate de actuale putere.
- Taxarea mai mica a muncii prin reducerea CAS
- Zero taxe pentru angajarea in regim part-time pentru tinerii sub 25 de ani ?i persoanele peste 55 de ani
- Reducerea CAS cu 5% pentru angajatori
- Reducerea TVA la productia de cereale, paine, carne proaspata, legume, fructe (din cota de 24% TVA, 9% merg la stat, 15% este dedus producatorului)
- Pastrarea optiunii de 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi.
- Dupa 4 ani de mandat, TVA va reveni la 19%. Impozitarea cu 8% a veniturilor salariale sub 800 ron; cu 12% a celor cuprinse intre 800-1600 ron si 16% pentru veniturile ce depasesc 1600 ron.
- Reducerea somajului in randul tinerilor – prin conditionarea participarii la licitatii pentru lucrari publice de existenta a minim 10% angajati tineri.
- Cresterea salariului minim pe economie la 800 ron.
- USL mai propune alte 8 surse suplimentare de venituri
- Cresterea gradului de absorbtiea fonduriloreuropene
- Oprirea risipei bugetare(-50%)
- Combaterea eficienta a evaziuniifiscale
- Imbunatatirea colectarii (inclusivprinaudit international)
- Contracte de performanta in sistemulpublic
- Redeventele statului
- Suprataxarea tranzactiilor speculative
- Revizuirea sistemului de vanzarea drepturilor de poluare
- Cota unica a fost un mijloc pe care l-am folosit, intr-un context economic, pentru a aduce venituri suplimentare in special categoriilor de mijloc, care astfel au capatat comportament economic.
- Trebuie sa tinem cont ca acum suntem intr-un moment de criza si sa avem in vedere si reducerea taxarii si sprijinirea categoriilor sociale aduse la limita saraciei de actuala putere.
- Cota unica este doar o chestiune de metoda, importanta este reducerea fiscalitatii. ?s in acest sens conditia noastra a fost mentinerea cotei de 16% ca prag maxim de impozitare.
- Pe oameni nui intereseaza ce metoda de impozitare se foloseste, ci ca ei sa traiasca decent si sa nu fie nevoit sa dea la stat banii pe care-i muncesc.
0 Comentarii