Viceprimarul acuză ,,haterii” de dezinformare! Spune că în parcurile reabilitate din Cluj nu s-au tăiat copaci la întâmplare: ,,Vegetația a fost păstrată"



Viceprimarul Dan Tarcea a acuză activiștii clujeni de dezinformare atunci când vine vorba despre realibilitarea parcurilor Armătura și Feroviarilor.

Mesajul acestuia vine după ce, acum câteva zile un membru al societății civile a reclamat că cel puțin două treimi dintre arborii vechi au fost tăiați în procesul de renovare.

,,CUM AU FOST FĂCUTE "noile" parcuri Armătura şi Feroviarilor? Un pic de istorie urbană - pentru, eventual, "noii" clujeni, sau pentru cei vechi care nu au călcat, în ultimul deceniu, prin zonă, dar aplaudă de pe margine fapta Primăriei lui Boc.

Simplu: PRIN TĂIEREA A CEL PUŢIN 2/3 DINTRE ARBORII VECHI şi înlocuirea suprafeţei ierboase pe întreg cuprinsul parcului.”, menționa activistul pe pagina sa.

Viceprimarul respinge acuzațiile

Dan Tarcea  spune că ar fi vorba despre o dezinformare absolută, menită să discrediteze proiectele administrației locale. 

,,Dezinformarea în mediul online continuă în ceea ce privește modernizarea parcurilor Feroviarilor și Armătura.

Este important să clarificăm câteva aspecte esențiale. În ciuda acuzațiilor aduse, vegetația considerată valoroasă de către specialiști a fost păstrată cu grijă în timpul procesului de reabilitare. Aceste spații au fost gândite de arhitecți și specialiști pentru a avea funcțiuni diverse necesare sportului și recreerii, incluzând locuri de joacă și alte facilități. Scopul a fost să #redăm comunității două spații verzi care, înainte de modernizare, erau neglijate și nefuncționale.

 Acum, aceste parcuri sunt locuri de recreere și relaxare, accesibile și sigure pentru toți clujenii. În loc să se distrugă natura, s-a făcut un efort considerabil pentru a o proteja și a o integra în noua amenajare. Vegetația sănătoasă și valoroasă a fost conservată, iar spațiile au fost îmbogățite cu noi plantări care completează armonios peisajul.

De la deschidere și până acum, mii de clujeni au folosit aceste parcuri și se bucură de spațiile și natura de acolo, dovadă că un spațiu abandonat poate fi transformat cu succes.

Dezinformările care încearcă să discrediteze aceste proiecte nu reflectă realitatea din teren. Parcurile "Feroviarilor" și "Armătura" nu sunt simple reconstrucții, ci transformări care respectă natura și oferă comunității locuri de care să se bucure în mod sustenabil. Vă invităm să mergeți acolo și să vedeți cu ochii voștri.”, a menționat acesta pe pagina sa. 

Ce spun clujenii?

Clujenii se plâng însă de situația din Parcul Feroviarilor. Aceștia reclamă că, într-adevăr există puține locuri la umbră, tocmai din cauza lipsei de arbori din parc.

,,Se vor mai planta copaci care țin umbră în Parcul Feroviarilor? E un parc frumos, însă faptul că nu este umbră la locul de joacă ne face să îl evităm complet. E groaznic pentru copii și părinți să stea la locul de joacă pentru că aerul e irespirabil.", menționează un clujean într-o sesizare trimisă chiar azi autorităților locale.

Parc modernizat cu peste 9 milioane de euro din „Clujul verde”, evitat de oameni pentru că nu e pic de umbră: „E groaznic pentru copii și părinți”

Comentarii Facebook