Duminica 22 Decembrie

Viceprimarul Clujului, Gheorghe Surubaru, a câștigat procesul cu ANI

 

Viceprimarul Clujului, Gheorghe Surubaru, a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, care l-a declarat incompatibil. 

 

Suntem bucuroși că Înalta Curte a decis să anuleze raportul ANI, așteptăm motivarea pentru a vedea care dintre argumentele noastre au fost luate în considerare. Casarea și rejudecarea pe fond a deciziei Curții de Apel Cluj era singura variantă, potrivit dispozițiilor legii de contencios adminsitrativ, și asta am și cerut-o. Chiar dacă Codul de Procedură Civilă dă și alte dispoziții, aici s-a aplicat Legea 20 a Contenciosului Administrativ, care prevede această modalitate”, a declarat Ovidiu Turdean, avocatul lui Gheorghe Șurubaru, pentru Gazeta de Cluj.

Viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca a fost găsit vinovat de fals în declarații de către Agenția Națională de Integritate și a fost declarat incompatibil pentru funcția pe care o deține. ”GHEORGHE ŞURUBARU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcția de Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca și calitatea de administrator al S.C. EURO DIVERS S.R.L. Astfel, GHEORGHE ŞURUBARU a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit cărora ”Funcţia de [...] viceprimar [...] este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale”, anunță ANI.  De asemenea, Șurubaru a omis menționarea în declarațiile de interese depuse în luna iulie 2012 a calităților deținute în cadrul S.C. EURO DIVERS S.R.L., iar Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către GHEORGHE ŞURUBARU a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de dispozițiile art. 292 din Codul Penal al României. Potrivit acestora „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat [...] în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, coroborat cu dispozițiile art. 28 din Legea 176/2010, potrivit cărora „Fapta persoanelor care, cu intenție, depun declarațiile de avere sau declarații de interese care nu corespund adevărului constituie infrancțiunea de fals în declarații și se pedepsește potrivit Codului Penal”.

Comentarii Facebook