Viceprimarul Clujului, noi promisiuni pentru metroul Clujului, dar nimic concret: „S-au făcut pași înainte”


Conform ultimelor informații din sistemul SICAP, licitația pentru supervizarea metroului a fost amânată pentru a patra oară, noua dată limită pentru depunerea ofertelor fiind 12 ianuarie 2024. Având în vedere că proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că toate contractele trebuie semnate până la sfârșitul acestui an, aceste întârzieri repetate pun în pericol atragerea banilor europeni.

În acest timp administrația locală spune că are toate lucrurile sub control.

„S-au făcut pași înainte. Se lucrează la componenta de proiectare. Este o mare provocare să faci un asemenea obiectiv. Noi avem întâlniri săptămânale cu cei de la metrou, pentru a putea să pregătim exact proiectul.

Fie că discutăm de studii geotehnice suplimentare, fie că discutăm de pregătirea descărcărilor arheologice sau de cum se va desfășura traficul pe perioada lucrărilor, lucrăm la toate aceste elemente, plus obținerea avizelor necesare.

În momentul în care avem date complete și vom putea face următorul calendar al lucrărilor, îl vom face public”, a declarat, la ZIUA LIVE, Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

Primarul Emil Boc ar trebui să clarifice public care sunt sursele de finanțare alternative, dacă prin noile amânări ale licitației pentru supervizare se pierde finanțarea europeană pentru construcția metroului din municipiu, însă edilul tace. În contextul modificării PNRR, România a renunțat la investiții de 750 de milioane în infrastructura spitalicească sau 250 de milioane la împăduriri, investiții care ar fi avut șanse de implementare, în schimb, iată că s-au luat decizii care sa dea bine politic, dar care ne vor costa financiar mai mult.

Comentarii Facebook