Miercuri 18 Septembrie

VIDEO Boc și Ciolacu acuzați că știau încă din mai că banii din PNRR pentru metrou erau pierduți: „Au făcut mascarada cu lopata pentru voturi!”


Senatorul Adrian Oros aruncă acuzații grele: „Boc și Ciolacu știau că banii din PNRR erau pierduți, dar au regizat o mascaradă electorală pentru voturi!”


Senatorul clujean Adrian Oros a lansat un atac dur la adresa primarului Emil Boc și a premierului Marcel Ciolacu, acuzându-i că ar fi știut din luna mai că fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) erau deja pierdute. Oros susține că cei doi au orchestrat „o mascaradă electorală”, aducând jumătate din Guvern la Cluj pentru a face poze cu lopata, în încercarea de a câștiga capital politic.

Într-o declarație publică, senatorul a criticat dur atitudinea celor doi lideri, afirmând că pierderea banilor din PNRR va avea consecințe serioase pentru România. „Boc era disperat că pierde primăria, iar Ciolacu avea și el nevoie de voturi la Cluj. Așa că au regizat acea mascaradă electorală, aducând jumătate din Guvern la poze cu lopata. Acum, ne spun cu nonșalanță că nu contează că s-au pierdut banii, că vor identifica alte surse de finanțare și că, la un moment dat, se va face și metroul”, a spus Oros.

Senatorul a atras atenția asupra faptului că fondurile din PNRR, care constau în jumătate împrumuturi cu dobândă zero și jumătate granturi nerambursabile, ar fi fost esențiale pentru România. El a subliniat că pierderea acestor fonduri va fi suportată de contribuabilii români, din cauza împrumuturilor contractate la dobânzi mari: „Banii pe care îi luați acum împrumut în numele românilor, cu dobândă de 6.9%, nu-i vei plăti nici tu, nici repetentul de Ciolacu. Îi vor plăti toți cei care merg zilnic la muncă, din taxele și impozitele pe care voi le măriți din pix”.

Declarația senatorului vine într-un context în care proiectul metroului din Cluj, finanțat parțial prin PNRR, este tot mai incert, iar autoritățile caută alternative pentru a acoperi pierderile de finanțare europeană.

Declarația completă a sentaprului clujean Adrian Oros: 

„Boc și Ciolacu știau încă din mai că banii din PNRR erau deja pierduți. Dar Boc era disperat că pierde primăria, iar Ciolacu avea și el nevoie de voturi la Cluj. Așa că au regizat acea mascaradă electorală, aducând jumătate din Guvern la poze cu lopata. Acum, ne spun cu nonșalanță că nu contează că s-au pierdut banii, că vor identifica ei alte surse de finanțare și cândva se va face și metroul. Ba contează, Excelență! Pentru că banii din PNRR sunt mulți și ieftini. Jumătate sunt împrumuturi cu dobândă zero, iar jumătate sunt granturi nerambursabile, iar România i-a pierdut din cauza voastră. Banii pe care îi luați acum împrumut în numele românilor, cu dobândă de 6.9%, nu-i vei plăti nici tu, nici repetentul de Ciolacu. Îi vor plăti toți cei care merg zilnic la muncă, din taxele și impozitele pe care voi le măriți din pix.

Comentarii Facebook