Vineri 27 Septembrie

VIDEO Ciolacu, la volanul mașinii electrice produsă la Cluj, după macheta unui tâmplar: „Mamă ce frumoasă e! Concurează cu orice model din lume”


Premierul Marcel Ciolacu, la Cluj, la volanul noii mașini electrice, produsă integral în România, construită după o machetă făcută de un tâmplar:
„Mamă ce frumoasă e! Poate concura cu orice model din lume!”


Premierul Marcel Ciolacu a testat un prototip de mașină electrică produs integral în România, în cadrul unei vizite la Cluj-Napoca, la o companie IT care oferă soluții software la nivel global. Vizita a avut loc sâmbătă, când șeful Guvernului a avut ocazia să testeze  mașina electrică și să participe la o demonstrație cu drone. Mașina a fost construită de la zero după o machetă făcută de un tâmplar:

„Mamă ce frumoasă e!”, a fost reacția premierului când a văzut autovehiculul. 

„Sunt impresionat de ceea ce am văzut și testat azi la AROBS Transilvania Software, una dintre cele mai importante companii de IT din România fondate aici, în Cluj-Napoca. Nu mă mai poate mira acum de ce AROBS a atins statutul de furnizor global de soluții software și de sistem gata de utilizare de către clienți, bazate pe cele mai recente tehnologii”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a testat mașina electrică realizată la Cluj și a asistat la prezentări tehnologice avansate din partea companiei, inclusiv soluții de software pentru urmărirea flotelor auto.

Screenshot 2024-09-22 104439.png

„Prototipul de mașină electrică fabricat în Cluj, pe care l-am testat câteva minute, este o adevărată minune tehnologică 100% românească, ce poate concura cu orice model similar din lume. Iar ceea ce mi-au arătat Voicu Oprean și echipa sa, de la drone la software pentru urmărirea flotelor auto, este la cel mai înalt nivel de performanță în lume”, a adăugat premierul.

În cadrul aceleiași vizite, premierul și-a reafirmat sprijinul pentru industria IT din România.

„Sunt mândru de faptul că România are asemenea companii și, alături de colegii mei din Guvern și din PSD, voi susține toate firmele locale de IT să participe masiv la programele de digitalizare a infrastructurii informaționale a statului. Aceasta este calea sigură pentru o Românie modernă, eficientă și performantă”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Sâmbătă, premierul a fost prezent la Cluj-Napoca într-o vizită oficială, unde a vizitat și compania AROBS Transilvania Software, fondată de Voicu Oprean. Compania este listată la Bursă, având o capitalizare de 917 milioane de lei, iar Voicu Oprean deține 50% din acțiuni.

Screenshot 2024-09-22 104232.png

Comentarii Facebook