VIDEO. Fermierii, în alertă din cauza pestei micilor rumegătoare! Senatorul Adrian Oros: „Incompetența ANSVSA pune în pericol veniturile oierilor”


Senatorul clujean Adrian Oros, liderul Forța Dreptei Cluj, atrage atenția că modul în care a fost gestionată pesta micilor rumegătoare de către autoritățile competente lasă multe semne de întrebare. Interesele de la vârful ANSVSA pot să pună în pericol veniturile oierilor.

Din cauza „jocurilor de culise”, crescătorii români nu obțin prețurile corecte. 

„Incompetența și interesele de la vârful ANSVSA pot să pună în pericol veniturile oierilor!

Se cunoaște că principala sursă de venit, de supraviețuire, a adevăraților crescători de oi ( nu a vânătorilor de subvenții, a celor ce comercializa certificate de origine false) este vânzarea mieilor. Majoritatea ajung în zona Golfului și uneori în Europa.

Dar din cauza unui oarecare monopol pe transportul maritim si a unor jocuri de culise pe care băieții șmecheri (samsarii) încearcă să-l facă, prețul pe care crescătorii români îl obțin nu este întotdeauna unul corect, care să le acopere cheltuielile.

Anul acesta, până la apariția focarelor de Pestă a Micilor Rumegătoare, lucrurile păreau ca stau bine, prețul la miel fiind unul care îi mulțumea pe oieri. Dar modul cum a fost gestionată această boală de către autoritățile competente lasă multe semne de întrebare.

De aceea, în calitate de senator, membru în Comisia pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală, am pus câteva întrebări celor din conducerea ANSVSA, instituție care este în subordinea premierului Ciolacu. Care are cu totul alte preocupări legate de comasarea și fraudarea alegerilor”, a transmis senatorul Adrian Oros, membru în Comisia pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală.

Comentarii Facebook