Miercuri 18 Septembrie

VIDEO. Imagini spectaculoase cu șantierul Drumului Expres de la Tureni. Peste 350 de muncitori lucrează la legătura dintre Autostrada Transilvania și DN1


Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a publicat un videoclip în care se vede de la înălțime șantierul Drumului Expres din comuna clujeană Tureni, ce va face legătura între Autostrada Transilvania (A3) și drumul național DN1.

În această perioadă, au loc o serie de lucrări de terasamente și consolidare, se construiesc podețe și se relochează rețelele de utilități. 

Potrivit DRDP Cluj, firmele care se ocupă de proiect sunt mobilizate în șantier cu peste 350 de muncitori și 180 de utilaje.

Imagini de pe șantierul Drumului Expres – drum de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1 (în dreptul localității Tureni), județul Cluj

Lucrări în execuție:

-lucrări de terasamente (săpătură, stabilizare pământ, realizare umplutură cu material granular);

-lucrări de consolidare (forare piloți, forare ancore, turnare capitel, execuție dren capitel);

-execuție podețe (săpătură, montare prefabricate, betonare, hidroizolații);

-realizare drenuri longitudinale sub șanț;

-structuri: 1, 4, 6, 8 (cofrare placă de suprabetonare, armare antretoaze, turnare beton zid de gardă C1 dr., decofrare zid de gardă/hidroizolație elevație culei, hidroizolație C2, cofrare/armare antretoaze, cofrare placă de suprabetonare, montaj gabioane);

-relocare rețele de utilități;

-montare rețea ITS;

-punct de sprijin: lucrări la clădirea operațională și la depozitul de sare;

-așternere strat anrobat bituminos AB 31,5.

Antreprenorul este mobilizat în șantier cu peste 350 de muncitori și 180 de utilaje.”, au transmis reprezentanții DRDP Cluj. 

De proiect se ocupă asocierea de firme DIMEX 2000 COMPANY SRL (Lider) – AUTOTEHNOROM SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – CON-A OPERATIONS SRL. 

Valoare contractului se ridică la suma de 562.613.495,92 lei fără TVA, iar durata totală de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Potrivit DRDP Cluj, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 53%. 


Comentarii Facebook