VIDEO. Pesta micilor rumegătoare a băgat spaima în toți fermierii! Adrian Oros: „Competența PSD lovește din nou. Sunt deja 56 de focare”


Pesta micilor rumegătoare a băgat spaima în toți fermierii români, falimentul pare că le bate la poartă! Dacă boala va afecta sau nu efectivele de animale ale unui fermier pare să fie în această perioadă doar o chestiune de noroc. Senatorul clujean Adrian Oros a lansat o critică dură la adresa PSD, acuzând partidul de incompetență totală în gestionarea crizei. 

Oros a amintit de gestionarea similară a Pestei Porcine Africane între 2017 și 2019, când, susține el, jumătate dintre fermele de porci din România au fost închise, iar țara a ajuns să importe peste 75% din carnea de porc.

„Competența PSD lovește din nou. Istoria se repetă!!! Sunt deja 56 de focare a Micilor Rumegătoare, peste 220000 de oi ucise, și pericolul de sistare a exportului. Adică falimentul multor oieri. 

Tot ei, în 2017-2019, au umplut țara de Pesta Porcină Africană. Azi, jumătate din fermele de porci sunt închise, iar România importă peste 75% din carnea de porc. 

Mai mult, în ultima zi de mandat, Petre Daea, a semnat Ordinul 538/04.11.2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 902/8 XI 2019, prin care se limita la maxim 5 numărul de porci crescut în gospodări.

Apoi, după ce au ieșit de la guvernare, cu tupeu și obrăznicie se dădeau de ceasul morții de grija țăranului român”, a transmis senatorul Adrian Oros, membru în Comisia pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală, președintele Forța Dreptei Cluj. 

Comentarii Facebook