Duminica 22 Decembrie

Vin fonduri europene pentru renovarea blocurilor din Cluj-Napoca și pentru montarea de încărcătoare pentru mașinile electrice


Numeroase blocuri și clădiri publice din municipiul Cluj-Napoca vor fi renovate energetic cu bani veniți din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primăria municipiului urmărește îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar principalul scop al municipalității este de a reduce consumul de energie.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că primăria a depus proiecte în valoare de 55 de milioane de euro pentru renovarea de blocuri și clădiri publice din oraș, totul din fonduri europene.

Astfel, au fost aprobate miercuri, 30 martie, după Ședința Extraordinară a Consiliului Local, o serie de proiecte pe care municipalitatea le-a depus spre finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Mai multe blocuri vor fi reabilitate din punct de vedere energetic 

Vineri, 1 aprilie, au fost depuse proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a 19 blocuri cu 974 de apartamente. Valoarea totală a acestor proiecte este de 17 milioane de euro, reprezentând 52,23% din banii alocați pe județ din PNRR.

Tot vineri au fost depuse spre finanțare din PNRR 22 proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirilor publice (97,46% din alocarea pe județ) și 27 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice. Valoarea totală a acesto proiecte este de 38 de milioane de euro.

Primăria Cluj-Napoca a depus proiecte în valoare de 55 milioane euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice din Cluj-Napoca, din fonduri europene În Ședința Extraordinară a Consiliului local cu convocare de îndată de miercuri, 30 martie, au fost aprobate o serie de proiecte pe care municipalitatea le-a depus spre finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat edilul printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ieri, Primăria Cluj-Napoca a depus proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a 19 blocuri cu 974 apartamente (valoare acestora reprezintă 52,23% din alocarea pe județ în PNRR), precum și pentru 26 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice asociate blocurilor. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 17 milioane euro. De asemenea, tot ieri, au fost depuse spre finanțare din PNRR alte 22 proiecte pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirilor publice (97,46% din alocarea pe județ) și 27 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice - în total, aproximativ 38 milioane euro”, a mai scris acesta.

Valoarea totală a proiectelor depuse este de 55 milioane euro

Potrivit edilului, valoarea totală a proiectelor depuse în 1 aprilie de către Primăria municipiului Cluj-Napoca este de 55 milioane euro și reprezintă 77% din valoarea cumulată alocată pe județ pe cele două componente: reabilitare energetică blocuri și clădiri publice.

Emil Boc a precizat că, prin intermediul componentei C5 - Valul Renovării, municipalitatea vizează investiții în energie regenerabilă, care să contribuie la modernizarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din oraș. În același timp, municipalitatea urmărește îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și reducerea consumului de energie.

Comentarii Facebook