Miercuri 18 Septembrie

Viorel Băltărețu candidează pentru un nou mandat de deputat de Cluj/ Vezi ce a făcut, dar și ce își propune pentru un nou mandat


Deputatul USR, cunoscut pentru lupta lui în proiectele de infrastructură a județului, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de deputat în alegerile interne din USR Cluj.

Timp de patru ani, am văzut că se poate, cu muncă multă, să miști munții din loc. Deși am fost în opoziție în marea majoritate a duratei acestui mandat, am obținut victorii atât în Parlament, cât și în activitatea din județ. Am legi promulgate în domeniul digitalizării și susținerii mediului privat. Insistențele mele în marile proiecte de infrastructură a județului au făcut ca lucrările să se miște mai repede. Am ajutat autoritățile să colaboreze mai eficient și să nu se blocheze în birocrație. Se poate, cu multă muncă, se poate!”

 Clujenii îl știu pe Baltărețu de când podul de la Turda a fost finalizat mai repede decât estimat, după ce deputatul a stat cu constructorii în șantier și pe capul autorităților responsabile, pe parcursul lui 2021.

 Centura metropolitană a Clujului a fost un alt proiect în care deputatul USR s-a implicat: a propus soluții concrete în faza de proiectare și un plan realist pentru finalizarea proiectului în patru ani, dar a și avertizat repetat despre întârzierile cronice. A participat la ședințele Consiliului Local și la cele din Ministerul Transporturilor, inistând pe importanța începerii de urgență a proiectului, de către o echipă capabilă în Primărie.

baltaretu 3.jpg

 Pentru drumul expres A3 Tureni, Băltărețu a depus amendamente la Legea Bugetului, atunci când exista riscul sub-finanțării. Pentru drumul expres Cluj - Dej, a participat în ședințele CNAIR, susținând utilitatea proiectului pentru tot nordul Transilvaniei.

Angajații și companiile clujene îl știu pentru că luptă pentru locuri de muncă bine plătite, prin susținerea companiilor private. A cerut echitate pentru acestea, prin proiectul de Compensare a sumelor aferente concediilor medicale plătite de angajatori cu taxele datorate de aceștia conform Declarației 112. Prin alte proiecte de legi, a sprijinit start-up-urile și incubatoarele de afaceri. Susține în continuare renunțarea la supra-taxarea muncii parțiale și reducerea taxării muncii, care în România, e cea mai mare din Europa în ce privește salariile mici.


A scurtat cozile la ghișee, prin legile lui pentru plata taxelor online și începerea unei afaceri cu mai puțină hârțogărie.

 

Acum lucrez la un set proaspăt de proiecte de legi care rezolvă probleme din Legea Electorală, Legea ANL, siguranța rutieră, turismul montan sau amprenta fiscală. Continui să susțin proiectele mele care sunt deja în circuitul legislativ din domeniul debirocratizării, simplificării relației cetățenilor cu Statul și sprijinirii mediului privat. Vreau să continui ce am început și în plan local: să mișc proiectele ruginite din Primăria Cluj-Napoca și pe cele blocate din județ. Toți clujenii merită să trăiască mai bine în orașul nostru, să nu mai stea 20 de zile pe an în trafic, să respire aer curat, să aibă școli destule pentru copii și locuri de muncă bine plătite, orice profesie ar avea. Și dacă autoritățile locale nu-i ajută, parlamentarii puterii actuale nu-i ajută, mă voi lupta eu în continuare. Știu că se poate și, cu experiența câștigată în ultimii patru ani, știu și cum.” (V. Băltărețu, USR)

baltaretu 2.jpg

  

Viorel Băltărețu, Deputat USR

https://viorelbaltaretu.ro/

 

Comentarii Facebook