1 mai, ziua grătarelor! Cum se aleg cei mai buni mititei și câți se pot consuma la o masă
La români ziua de 1 mai este cea mai populară zi de grătar din an. Deși pe grătare sfârâie cotlete, ceafă sau aripioare, preferații românilor rămân micii.
Mititeii sunt atât de populari încât de 1 mai comenzile la domiciliu pentru acest produs sunt de 7 ori mai mari decât într-o zi obișnuită, potrivit unei platforme de livrări din țară. Poftele nu se discută însă comuna Dedulești din județul Argeș este una dintre locațiile preferate de amatorii de mici. Acolo mititeii au 90 de grame.
Potrivit nutriționistei Mihaela Bilic mititeii buni trebuie să conțină puțină grăsime și bicarbonat iar porția corectă depinde de la om la om însă în general vorbim de 2-6 bucăți, jumătate în cazul în care vorbim de cei de la Dedulești, aceștia fiind de două ori mai mari decât cei obișnuiți.
,,Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent.
Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică «se topesc», nu e semn bun. Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici. Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, explică Mihaela Bilic.
5 Comentarii
Da Boc cu progresistii lui unde a organizat sarb de 1 Mai la Cluj?
Eu bag 6 mici si 8 beri! Fara paine, fara mustar!
Eu consum și acum 20 de mici, cinci chifle și trei beri Bucegi pasteurizate. Muștarul nu ajunge niciodată. Totul este sa mănânci micii de pe carton cu o scobitoare din bambus made în RP China.
@nelu v.:
....sunteți penibili.