10 cauze ale colesterolului crescut
Colesterolul este un tip de grăsime care se găseşte în lipide şi care este periculos pentru inimă. Arterele pot fi blocate de grăsime și se produce infarctul.
Există mai multe cauze ce pot contribui la creşterea nivelului colesterolului.
Acestea includ:
regimul bogat în grăsimi de origine animală (carne, lactate grase) şi grăsimi trans (dulciuri, snacksuri, margarină, ulei de palmier etc.)
obezitatea - un indice de masă corporală peste 30 creşte semnificativ riscul de formare a plăcilor de aterom pe vasele de sânge
circumferinţa mare a taliei - bărbaţii a căror talie depăşeşte 102 centimetri şi femeile care au o circumferinţă a taliei de peste 89 de centimentri sunt cele mai expuse categorii de persoane la creşterea nivelului de colesterol.
sedentarismul
fumatul - afectează pereţii vaselor sangvine şi favorizează dezvoltara depozitelor de grăsime
diabetul
hipotiroidismul
vârsta - după 20 de ani, nivelul colesterolului creşte în mod natural, dar după 50 de ani acesta tinde să se acumuleze excesiv în sânge
sexul - femeile aflate la menopauză tind să acumuleze mai uşor colesterol în organism
istoricul familial - dacă unul dintre părinţi a avut colesterolul crescut, e foarte posibil să moşteneşti această problemă
Ce complicaţii apar dacă nu ţii sub control nivelul colesterolului
Fără modificarea stilului de viaţă şi urmarea tratamentului recomandat de medic, colesterolul crescut poate cauza numeroase probleme de sănătate grave.
2 Comentarii
" tratamentului recomandat de medic"
Ce-i asta , reclama ?
Tratamentul dat de medic este pe baza de statine care distrug ficatul - nu mori de infarct ca mori de ciroza ...super .
Colesterolul NU este asa de perfid ca trigliceridele DAR aici medicina spune pas , ca nu au tratament inafara de "nu macati gras, nu va stresati, faceti miscare "… Citeste mai departe
Cauzele colesterolului marit sunt altele dar se ascund - sunt grasimile din mezelurile de cea mai proasta calitate care se vand in comert , margarina , branza facuta din vopsea lavabila si altele pe care organismul nu le recunoaste si le depoziteaza pe unde are loc si el . Culmea , taranul mananca slanina de pe 2 porci pe an si este in limite acceptate… Citeste mai departe