15 alimente care pot produce cancer
Milioane de oameni sunt diagnosticați anual cu cancer, iar marea problemă este dată de alimentele consumate.
Pe masura ce oamenii afla mai multe despre cauzele care produc diferite tipuri de cancer, incep sa inteleaga mai multe despre masurile preventive. Ceea ce inseamna ca exista alimente care pot produce cancer, insa si altele care previn cancerul.
Iata 15 alimente si bauturi care pot produce cancer
1. Toata mancarea arsa (fripta sau prajita prea mult) care poate crea agenti cancerigeni. Chiar si painea prajita intra in aceasta categorie.
2. Carnea rosie. Mananca cat mai putin sau chiar deloc.
3. Zaharul, alb si brun.
4. Mancarea grea care creste riscul dezvoltarii cancerului la stomac.
5. Sucurile acidulate sau neacidulate care prezinta riscuri pentru sanatate atat din cauza continutului – zahar si diferiti aditivi – cat din pricina a ceea ce inlocuiesc in dieta – bauturi si alimente care furnizeaza vitamine, minerale si alti nutrienti.
6. Cartofi prajiti, chips-uri si snack-uri care contin grasimi trans.
7. Alimente si bauturi cu aditivi, de genul aspartam.
8. Excesul de bauturi alcoolice.
9. Dulciuri coapte pentru ca au in componenta acrilamida.
10. Pestele de cultura, care poate contine niveluri ridicate de toxine.
11. Floricelele pentru microunde. Punga este captusita o substanta denumita acid perfluorooctanoic (PFOA), toxina care se regaseste si in Teflon.
12. Fructe non-organice. Pot fi contaminate cu pesticide sau fertilizatori cu azot. In plus, unii producatori folosesc hormoni de crestere.
13. Uleiuri hidrogenate. Sunt folosite pe post de conservanti. Din pacate ele contribuie la aparitia cancerului din cauza faptului ca modifica membrana celulara.
14. Alimente sarate, murate, afumate. Alimentele din comert care contin multa sare, sunt afumate sau murate pot fi generatoare de cancer, inclusiv cancer colorectal.
15. Alimente din faina alba procesata. Rafinarea cerealelor distruge toti nutrientii. In plus, albirea fainii se face prin procedeu chimic.
0 Comentarii