Duminica 17 Noiembrie

Aceasta e cea mai sănătoasă legumă. Tratează CANCERUL și bolile cardiovasculare

 

Broccoli face parte din familia cruciferelor, la fel ca și varza, conopida, kale, varza de Bruxelles, gulia, napul sau muştarul.

 

Broccoli e sărac în calorii, dar bogat în micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie. Include în cantităţi mari vitamina C şi vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină, dar şi fibre solubile şi insolubile, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.

 

Această legumă diminuează riscurile unor afecţiuni grave, precum cancere sau maladii cardiovasculare, conform bzi.ro.

 

Iată câteva dintre beneficiile consumului de broccoli:

 

1. Previne artrită

 

2. Accelerează vindecarea în caz de răceală

 

3. Lupta împotriva îmbătrânirii

 

4. Reglează tensiunea arterială

 

5. Are proprietăţi antiinflamatorii

 

6. Previne cancerul

 

7. Asigura bună funcţionare a sistemului nervos

 

8. Fortifică imunitatea

 

9. Menţine sănătatea oaselor

 

10. Favorizează slăbirea

 

11. Previne constipaţia

 

12. Păstrează ochii sănătoşi

 

13. Repara leziunile pielii datorate expunerii la soare

 

Broccoli trebuie consumat crud sau foarte uşor gătit la abur. Şi tulpină poate fi consumată - poate fi gătită un pic mai mult, între 3-6 minute.

Comentarii Facebook