Aceasta e cea mai sănătoasă legumă. Tratează CANCERUL și bolile cardiovasculare
Broccoli face parte din familia cruciferelor, la fel ca și varza, conopida, kale, varza de Bruxelles, gulia, napul sau muştarul.
Broccoli e sărac în calorii, dar bogat în micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie. Include în cantităţi mari vitamina C şi vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină, dar şi fibre solubile şi insolubile, care ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.
Această legumă diminuează riscurile unor afecţiuni grave, precum cancere sau maladii cardiovasculare, conform bzi.ro.
Iată câteva dintre beneficiile consumului de broccoli:
1. Previne artrită
2. Accelerează vindecarea în caz de răceală
3. Lupta împotriva îmbătrânirii
4. Reglează tensiunea arterială
5. Are proprietăţi antiinflamatorii
6. Previne cancerul
7. Asigura bună funcţionare a sistemului nervos
8. Fortifică imunitatea
9. Menţine sănătatea oaselor
10. Favorizează slăbirea
11. Previne constipaţia
12. Păstrează ochii sănătoşi
13. Repara leziunile pielii datorate expunerii la soare
Broccoli trebuie consumat crud sau foarte uşor gătit la abur. Şi tulpină poate fi consumată - poate fi gătită un pic mai mult, între 3-6 minute.
0 Comentarii