Analize și controale medicale gratuite, de la 1 iulie! Toți românii, inclusiv cei neasigurați, beneficiază de mai multe servicii medicale acoperite de stat


Românii, fie ei asigurați sau nu, beneficiază de mai multe servicii medicale gratuite, începând cu 1 iulie, potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Astfel, începând cu 1 iulie, CNAS anunță că vor fi incluse pachete de servicii destinate atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate, axate pe principalele paliere ale asistenței medicale pentru depistarea unor afecțiuni grave, cum ar fi cancerele, hepatitele cronice B și C, și HIV/SIDA la gravide, potrivit euronews.ro.

Concret, medicii de familie vor putea trimite persoanele care nu au asigurare de sănătate la analize  sau la investigații de specialitate, în mod gratuit, dacă bănuiesc că suferă de cancer,  serviciile de diagnosticare a bolilor oncologice fiind și ele gratuite.

De asemenea, aceștia pot emite bilete de trimitere, chiar și în cazul neasiguraților  pentru testarea pentru virusurile hepatitice B și C și pentru virusul HIV la gravide, analizele fiind decontate de CAS.


Comentarii Facebook