Avertismentul lui Alexandru Rafila, privind pandemia de COVID-19. Cine infectează mai mult: un vaccinat sau un nevaccinat?
Alexandru Rafila, medicul infecționist și fostul reprezentant al României în cadrul OMS, a încercat să lămurească o întrebare: cine infectează mai mult: un vaccinat sau un nevaccinat?
„Proporția de persoane vaccinate și nevaccinate este diferită. Unii vaccinați nu mai fac boala. Acum însă există o tulpină care se transmite mult mai ușor. Proporția celor care fac forme grave din rândul vaccinaților este mult mai mică decât în cazul nevaccinaților.
Ca să încetinești transmiterea, vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode. Dacă oamenii au forme clinice manifeste, probabil că transmite în mod similar.
Modalitatea de transmitere nu este diferită între vaccinați și nevaccinați. La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinați.
„Sunt și persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există”
Sunt și persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morți pe zi, la o populație de 18 milioane de locuitori. Noi am fost pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit un Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbușit.
Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de persoane au murit. Mai sunt și decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedați în 3 luni.”
Rafila: „Eu nu sunt de acord cu programul încurajării deceselor la domiciliu”
Pe de altă parte, Alexandru Rafila a declarat că nu este de acord ca testarea și spitalizarea să fie plătită de pacienții bolnavi de noul coronavirus:
„Credeți că o urgență, o persoană cu boală transmisibilă, nu va fi primită în spital? Nu se poate lucrul acesta decât în imaginația inițiatorilor. Toți cetățenii au acces la servicii de sănătate. I-am explicat domnului Cîțu că asta va mări mortalitatea. Eu nu sunt de acord cu programul încurajării deceselor la domiciliu.”
„Medicația nu ține loc vaccinării”
„Medicamentele de la Merck și Pfizer vor fi autorizate repede. Românii trebuie să știe că medicația nu ține loc de vaccinare. Toate medicamentele antivirale sunt toxice. Medicamentele anti-COVID nu se iau preventiv. Noi vom încuraja ca aceste antivirale să fie disponibile în sistem ambulatoriu”, mai avertizează Rafila.
0 Comentarii