Bacterie ucigașă, identificată în unele hoteluri. Poate fi luată în timpul unui duș în camera de hotel
În timpul vacanțelor, viața turiștilor poate fi pusă în pericol de bacteriile ucigașe. Oamenii pot fi expuși riscului unei infecții bacteriene grave care poate duce la pneumonie.
Avertismentul vine după ce s-a descoperit că o femeie de 70 de ani din Marea Britanie a murit după ce a contractat infecția legionella sau boala legionarilor în timp ce se afla în vacanță în Republica Dominicană. Femeia s-a îmbolnăvit în 2019. La scurt timp după ce a făcut duș în camera de hotel a ajuns la spital cu simptome violente de vărsături și diaree, apoi a făcut pneumonie, iar medicii nu au reușit să o salveze. Cauza deceseului a fost legată de bacteria legionella, scrie Antena 3.
Oamenii de știință au descoperit că până la două treimi dintre hotelurile din destinații precum Grecia, Insulele Canare și Maroc riscă să răspândească infecția care se ascunde în apa stagnantă, notează Daily Mail.
Bacteriile legionella prosperă în clădirile mari cum ar fi hotelurile și blocurile de birouri unde crește în alimentarea cu apă, în special în zonele cu climă caldă, unde căldura le ajută să se reproducă. Piscinele și unitățile de aer condiționat ruginite și murdare sunt locuri comune de contaminare, deoarece pot acumula apă caldă, stagnantă, care se dispersează sub formă de picături în aer, care sunt apoi inhalate, precizează sursa citată.
Cum ne putem feri de bacteria legionella
Specialiștii spun că în cazul în care ajungem într-o cameră de hotel unde apa nu a mai fost folosită de câteva zile, este bine să deschidem robinetele și să le lăsăm să curgă 5-10 minute. Apoi, cu gura și nasul acoperite, eventual ținându-ne respirația, mergem și închidem robinetele. Ieșim imediat și așteptăm cel puțin 30 de minute înainte de a folosi baia. Dacă baia are fereastră aceasta trebuie deschisă, iar dacă are extractor, acesta trebuie pornit. Hotelurile, centrele de agrement și clădirile mari trebuie să trateze în mod regulat apa cu substanțe chimice pentru a distruge coloniile de legionella. Însă studiile recente arată că mulți nu fac acest lucru.
2 Comentarii
Dacă sa îmbolnăvit în 2019 de ce ne spun acuma bine ca nu ne spune ce o fost acuma 100 de ani sau vreau sa ne mai ***a la cap cu *****uri