Duminica 8 Septembrie

Băutura preferată a românilor, un adevărat pericol pe caniculă. Medic: ,,4 ore stă în celulele organismului și omoară tot ce este viu”


Vești proaste pentru românii care vor să se se adăpostească de caniculă la o terasă, cu o bere rece în mână.

Deși mulți o preferă în sezonul cald, această băutură trebuie evitată deoarece alcoolul pe care îl conține afectează creierul, spune renumitul nutriționist Virgiliu Stroescu.

„Alcoolul e un toxic si un singur pahar de bere nu rămâne neînscris în creier. Dacă iei o bucată de vată cu spirt şi o pui sub buză, o ţii 3 minute, când o scoţi, e roşie. Asta pentru că a stricat mucoasa din gură. Când bei o ţuică, tot esofagul e rană. Pe unde trece, face rău. Dacă bei o sticlă de bere, 4 ore sta in celulele organismului si omoara tot ce este viu. Orice gram de alcool e toxic. Alcoolul scurtează viaţa, atacă ADN-ul (…)”, a explicat medicul.

De asemenea Virgiliu Stroescu a vorbit și despre alte băuturi și felul în care ne afectează acestea organismul.

,,Sifonul bagă în tine dioxid de carbon care este acid și scade toata imunitatea organismului, că aceasta devine acidă. Organismul trebuie să fie alcalin. Apa minerală are minerale, apa carbogazoasă e acid carbonic si acidul creşte riscul de cancer.

Lămâia e acidă în gură, dar în stomac e alcalină. Nu bagi dinţii în lămâie pentru că distruge dinţii. Când ajung în stomac, sărurile de acid citric sunt alcaline. Dacă cineva are pietre acide, bea lămâie și se topesc explică”, medicul Virgiliu Stroescu, potrivit Capital.ro.

Evitarea alcoolului se numără și printre recomandările esențiale ale Ministerului Sănătății în vreme de caniculă

,,Totodată, consumul de alcool (inclusiv bere sau vin) trebuie evitat, întrucât acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.”, se arată într-o informare a ministerului.

Comentarii Facebook