Bomboanele și pralinele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților conțin până la 10 E-uri
Produse tip cutii cu bomboane, trufe, praline şi bomboane cu ciocolată ce se regăsesc pe piaţa din România au până la 10 E-uri, potrivit un studiu realizat de InfoCons.
Conform sursei citate, în total au fost analizate 126 de produse. Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, spune InfoCons.
1 Comentariu
Nu să puuooaatee, duoar bombuoanele îs fabricate la dulciurile dă suflet ale clujalnicilor, Linda 1918 șâ Berkola cu rahat, gumă de mestecat, halva, caramele, pufarin, bezele, fondante, bomboane de pom, ciocolată, glucoză, turtă dulce, napolitane, biscuiți, jeleuri, drajeuri bombuoane cu producţie de 6 mii de tone/an (!), a pus capac la activele industriale… Citeste mai departe