Vineri 22 Noiembrie

Când vor ajunge primele doze ale vaccinului Johnson&Johnson în Uniunea Europeană


S-a aflat acum când vor ajunge primele doze ale vaccinului Johnson & Johnson în Uniunea Europeană! Românii îl așteaptă cu nerăbdare, mai ales după ce s-a aflat că acesta se administrează într-o singură doză. Compania americană a făcut acum anunțul.

Când ajunge vaccinului Johnson & Johnson în Uniunea Europeană

Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat al 4-lea vaccin în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Astfel, uropenii se vor imuniza cu Johnson & Johnson, Pfizer-BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca. Primele doze ale vaccinului anticoronavirus Johnson & Johnson vor fi livrate în Uniunea Europeană începând din 19 aprilie, anunţă compania farmaceutică americană, potrivit Agenţiei France-Presse şi postului BFMTV.

Până în prezent, vaccinul Johnson & Johnson a fost utilizat doar în America de Nord şi în Africa de Sud. Compania americană s-a asigurat că va face față cererilor din Uniunea Europeană, așa că a semnat în ultimele luni acorduri cu firme farmaceutice din Europa – cu Sanofi (Franţa), Catalent (Italia) şi IDT Biologika (Germania). Substanţa activă a vaccinului va fi furnizată de subsidiara Johnson & Johnson din Leyde (Olanda).

Cum acționează vaccinul Johnson & Johnson

Uniunea Europeană a comandat deja 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. În plus, Uniunea Europeană a mai negociat opţiunea cumpărării a 200 de milioane de doze suplimentare. În al doilea trimestru din 2021, Uniunea Europeană ar urma să primească 55 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Acesta este primul vaccin anticoronavirus administrat printr-o singură doză, însă eficiența sa ar fi de doar 65%. După cum știm, la celelalte trei produse, este nevoie de câte două doze pentru a obține efectul imunitar dorit.

Vaccinul Johnson & Johnson, a cărui administrare a început deja în Africa de Sud, este un vaccin cu „vector viral”. El utilizează ca suport un alt virus mai puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru COVID-19. Odată ajuns în celule, se produce o proteină tipică SARS-CoV-2, educând sistemul imunitar să o recunoască.


Comentarii Facebook