Duminica 22 Decembrie

Ce aliment consumă zilnic maestrul Dorel Vișan, ajuns la 86 de ani


Actorul Dorel Vișan este atent cu mâncarea pe care o cunsumă, lucru care îl ajută ca la 86 de ani să se simtă ca la 60. 

Maestrul își cultivă singur mâncarea, în propria grădină de la țară și dimineața mănâncă cel puțin un castaravete.

În fiecare an fac câte o cură de castravete verde. Îl mănânc pe burta goală, înainte de micul dejun, în mai multe variante. Fie cu puțină sare, fie cu sare și ceva ulei de măsline peste. Se poate și cu o variantă mai pișcătoare, după gustul fiecăruia”, a declarat el pentru Cancan.ro.

VIDEO. Declarația maestrului clujean, Dorel Vișan, într-o discuție despre credință: „Cel care nu-l cunoaște pe Dumnezeu e ciuma societății”

Artistul plantează tot ce are nevoie la casa lui de lângă Cluj.

Eu am propriile sere, lângă Cluj, acolo unde de câțiva ani buni îmi plantez propria recoltă. Acolo am și roșii, și castraveți verzi. Se pot mânca unul sau mai mulți pe zi, după puterile fiecăruia”, a mai spus îndrăgitul actor.

Maestrul crede că această cură l-a ajutat foarte mult.

În fiecare primăvară și vară fac așa ceva în fiecare dimineață și vă asigur că rezultatele sunt bune. Mă ajută să nu îmbătrânesc poate la fel de repede, deși pe la noi, prin Ardeal, străbunii mei nu vorbeau despre bătrânețe. Ei preferau să spună că crești în vârstă, că devii mai înțelept. Lumea modernă a fost însă de altă părere și a ales altceva!”, mai spune artistul.

Masajul MIRACULOS făcut de actorul Dorel Vișan care ține răceala departe și ajută vederea: ”Nu am răcit de 25 de ani!” - VIDEO

Acesta este total împotriva alimentelor cumpătrate din comerț.

Lumea s-a schimbat și ce-a fost verde s-a uscat. La noi, în magazine, cumperi moartea cu căruciorul. Atunci când lumea își umple cărucioarele cu tot felul de lucruri în mai toate magazinele astea moderne nu realizează că faci de fiecare dată un pas mic spre moarte!”, mai spune actorul clujean.

Ce beneficii aduce consumul de castraveți

Exista doua tipuri principale:

Castravetii care pot fi consumati in stare proaspata, adesea intr-o salata. Acestia au o lungime de peste 12 cm si au coaja neteda.

Castravetii pentru muraturi, care se consuma doar conservati. Acestia pot avea o lungime de 3-7 centimetri si au coaja cu spini.

Un castravete crud de cca 300 de grame, necuratat contine urmatoarele substante nutritive:

  • Calorii: 45;
  • Grasime totala: 0 grame;
  • Carbohidrati: 11 grame;
  • Proteine: 2 grame;
  • Fibre: 2 grame;
  • Vitamina C: 14% din doza zilnica necesara;
  • Vitamina K: 62% din doza zilnica necesara;
  • Magneziu: 10% din doza zilnica necesara;
  • Potasiu: 13% din doza zilnica necesara;
  • Mangan: 12% din doza zilnica necesara.
  • In plus, castravetii au un continut ridicat de apa.

Ce beneficii potentiale prezinta castravetele?

Tratament cu castravete

Castravetele prezinta o serie de beneficii potentiale, dupa cum urmeaza:

  • Bogat in nutrienti. Castravetii sunt saraci in calorii, dar bogati in apa si o serie de vitamine si minerale importante. 
  • Contine antioxidanti. Castravetii contin antioxidanti, inclusiv flavonoide si taninuri, care impiedica acumularea de radicali liberi daunatori si pot reduce riscul de boli cronice.
  • Favorizeaza hidratarea. Castravetii constau in cea mai mare parte din apa, circa 96% si contin electroliti importanti care pot ajuta la prevenirea deshidratarii. Mentinerea hidratarii este esentiala pentru un intestin sanatos, prevenirea constipatiei, evitarea pietrelor la rinichi.
  • Efect antiinflamator. Inflamatiile  pot contribui la declansarea dezvoltarii unor probleme de sanatate, cum ar fi boli cardiovasculare, diabet, afectiuni autoimune, depresie.
  • Ingrijirea pielii. Nutrientii din castravete pot oferi beneficii pentru sanatatea pielii. Aplicarea castravetelui feliat direct pe piele poate ajuta la racirea si calmarea acesteia, reducand umflaturile, iritatiile si arsurile solare.
  • Ajuta la pierderea in greutate. Castravetii au un continut scazut de calorii si pot fi folositi ca un topping pentru multe feluri de mancare. Toate acestea pot ajuta la pierderea in greutate.
  • Reduce glicemia. Castravetii pot ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si la prevenirea unor complicatii ale diabetului zaharat.
  • Sprijin in reglarea digestiei. Consumul de castraveti poate ajuta la sustinerea miscarilor intestinale regulate, datorita nivelului crescut de apa din compozitia lor, dar si pectinei, tipul de fibre solubile. 
  • Sanatatea oaselor. Vitamina K ajuta la coagularea sangelui si la imbunatatirea absorbtiei calciului, ceea ce poate sustine sanatatea sistemului osos. 
  • Prevenirea cancerului. Ca membru al familiei de plante Cucurbitaceae, castravetii contin niveluri ridicate de nutrienti cu gust amar, cunoscuti sub numele de cucurbitacin, care pot contribui la oprirea celulelor canceroase de la reproducere. Fibrele pot ajuta la protejarea impotriva cancerului colorectal.
  • Sanatate cardiovasculara. Fibrele pot ajuta la gestionarea colesterolului si la prevenirea problemelor cardiovasculare asociate. 
  • Diabetul zaharat. Castravetii pot juca un rol important in controlul si prevenirea diabetului zaharat. Acestia au valori scazute de indice glicemic (GI), ceea ce indica faptul ca ofera substante nutritive esentiale, fara a adauga carbohidrati care pot creste glicemia.

Comentarii Facebook