Ce conține în realitate mușchiul file de porc, la 84 de lei/ kg, vândut în magazinele din România


Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a explicat pe larg ce conține un produs precum mușchiul file de porc, vândut cu 84 de lei kilogramul, deci mai scump ca și carnea. 

Când auzi denumirea de ”mușchi afumat” crezi că vorbim despre carne 100%, care a fost afumată după tehnici tradiționale.

Acesta conține următoarele ingrediente:

Cotlet de porc fără os, apă, sare, proteină vegetală din SOIA, stabilizatori (difosfați), proteină animală din porc, agent de îngroşare (caragenan), antioxidant (eritorbat de sodiu), arome, zaharuri (maltodextrină), extracte naturale (porc şi legume), extract de drojdie, conservant (nitrit de sodiu). Carne formată. Carne din UE. Produs într-o fabrică în care se utilizează: LAPTE (lactoză), GR U (gluten), MUȘTAR, TELINA.

De asemenea, eticheta spune că produsul a fost fiert şi afumat, iar condițiile de păstrare sunt: +2°C… +5°C. Produsul este ambalat în vid și trebuie consumat în maximum 24 de ore de la deschidere.

Ce valori nutriționale are mușchiul afumat

Potrivit declarației nutriționale de pe etichetă, pentru 100 de grame de produs, valoarea energetică este de 439 de kj, respectiv 104,6 kcal. Conține: 4,2 g grăsimi, dintre care 1,5 acizi grași saturați, 0,8 grame de glucide, dintre care mai puțin de 0,5 g zaharuri, 16,4 grame de proteine și 2,4 grame de sare.

Amintim faptul că un adult are nevoie, în medie, de 2.000 de calorii pe zi pentru un stil de viață sănătos.

Consumul de mezeluri trebuie limitat, spun specialiștii, pentru că aceste produse extrem de procesate nu fac bine organismului. 

377941781_277425398486822_4813149232684340900_n-1.jpg377964074_787781899700989_923071165927013036_n-1.jpg

Comentarii Facebook