Ce conține în realitate mușchiul file de porc, la 84 de lei/ kg, vândut în magazinele din România
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a explicat pe larg ce conține un produs precum mușchiul file de porc, vândut cu 84 de lei kilogramul, deci mai scump ca și carnea.
Când auzi denumirea de ”mușchi afumat” crezi că vorbim despre carne 100%, care a fost afumată după tehnici tradiționale.
Acesta conține următoarele ingrediente:
Cotlet de porc fără os, apă, sare, proteină vegetală din SOIA, stabilizatori (difosfați), proteină animală din porc, agent de îngroşare (caragenan), antioxidant (eritorbat de sodiu), arome, zaharuri (maltodextrină), extracte naturale (porc şi legume), extract de drojdie, conservant (nitrit de sodiu). Carne formată. Carne din UE. Produs într-o fabrică în care se utilizează: LAPTE (lactoză), GR U (gluten), MUȘTAR, TELINA.
De asemenea, eticheta spune că produsul a fost fiert şi afumat, iar condițiile de păstrare sunt: +2°C… +5°C. Produsul este ambalat în vid și trebuie consumat în maximum 24 de ore de la deschidere.
Ce valori nutriționale are mușchiul afumat
Potrivit declarației nutriționale de pe etichetă, pentru 100 de grame de produs, valoarea energetică este de 439 de kj, respectiv 104,6 kcal. Conține: 4,2 g grăsimi, dintre care 1,5 acizi grași saturați, 0,8 grame de glucide, dintre care mai puțin de 0,5 g zaharuri, 16,4 grame de proteine și 2,4 grame de sare.
Amintim faptul că un adult are nevoie, în medie, de 2.000 de calorii pe zi pentru un stil de viață sănătos.
Consumul de mezeluri trebuie limitat, spun specialiștii, pentru că aceste produse extrem de procesate nu fac bine organismului.
9 Comentarii
Daca acest produs care costa 84 lei / kg are atati aditivi cat are cel care costa 30 lei /kg ?
Legumele si fructele din magazine au ajuns sa fie si ele pline de otravuri.
Suntem " otraviti " de catre producatori cu buna stiinta al Statului care accepta aceste practici,
Si se mai plang dragii nostri de conducatori de cresterea numarului bolnavilor… Citeste mai departe
@Tit: Cu orice. Si asa pana la urma tot mori indiferent ce mananci.
@Tit: de aia e plin de clinici private unde.lucreaza toti cei care at trebui sa fie la.stat far acolo nu apar cu zilele ca au treaba la privat
Faza cu alimemtele procesate fac rau organismuluo e dubioasa rau. Neprocesat ar fi sa mananci carnea cruda direct taiata de pe porc. Cine face asta? Sau ar fi sanatos sa faci asta?
Exista tot felul de procesari de la fierbere la adaugarea de aditivi la afumare la etc. Unele mai rele altele mai bune.
@ : care s aditivii aia buni de care VB ?
@Antonelia : condimentele
Articolul asta e scris pentru batranii care nu vad bine, dar n-au ochelari sa citeasca eticheta?
bravo, ati descris eticheta, are vreo concluzie sau noima articolul asta?
@...: