Ce remediu contra răcelii și gripei recomandă nutriționistul Mihaela Bilic
Răceala și gripa pot fi prevenite folosind un truc la îndemâna oricui, banala vitamina C.
”Din punct de vedere al alimentației, putem face lucruri pentru sănătatea noastră. Vitamina C e aliatul nostru. Un gram pe zi poate nu doar să previna boala, ci și să diminueze simptomele bolii. De data aceasta, aș recomanda vitamina C sub formă de suplimente. Ca să luăm din legume și fructe, ar trebui să mâncăm 3-4 kilograme pe zi”, spune Mihaela Bilic.
”Din punct de vedere al mâncării, bunicile știau, și culmea este eficient, cel mai bun remediu pentru răceală și gripă este supa de carne. Supa de pui caldă are acest efect miraculos. Prin intermediul unui aminoacid numit cistină, scade congestia la nivelul căilor respiratorii, ajută ameliorarea respirației și la nivelul mucoaselor, tot ce înseamnă nas înfundat va fi ajutat de o supă caldă de pui”, recomandă nutriționistul. ”Din punct de vedere al mâncării, aș recomanda condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, care are efectul extraordinar la nivelul ochilor și nasului, fluidifică secreţiile și, chiar dacă ne curge nasul mai mult, el reușeste să elimine inflamația. Un element care vine din Asia, tot mai la modă, e ghimbirul. Recomand proaspăt ras sau infuzie. Sunt condimentele care ne ajută eficient”, adaugă Bilic.
0 Comentarii