Ce semnifică, de fapt, ordinea ingredientelor trecute pe etichetele produselor din supermarketuri: „Să ne punem un mare semn de întrebare”


Autoritățile și experții subliniază constant importanța citirii etichetelor produselor achiziționate din magazine. Pe lângă verificarea termenului de valabilitate, este esențial să ne informăm și asupra ingredientelor pe care produsul le conține. Acest obicei ne poate ajuta să facem alegeri mai sănătoase și să evităm produsele cu substanțe nocive sau alergeni.

Din păcate, la noi în țară, citirea ingredientelor este o practică destul de rar întâlnită. Românii se uită, mai degrabă la prețul unui produs, decât la ingrediente.

Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când achiziționăm un produs alimentar.

„Trebuie să ținem cont de faptul că toate ingredientele din care este compus un produs sunt în ordine descrescătoare. Ceea ce înseamnă că dacă vrem pateu de ficat și primul ingredient nu este ficat, trebuie să ne punem un semn de întrebare.

Dacă vrem ciocolată și primul ingredient nu este cacao, trebuie să ne dea de gândit. Dacă vrem gem de prune sau gem de căpșuni și primul ingredient nu este căpșuna, ci este zahărul, trebuie să ne punem un semn de întrebare”, a explicat președintele InfoCons. 

Comentarii Facebook