Duminica 22 Decembrie

Ce sunt punctulețele negre pe care le vedem pe roșii. Majoritatea consumatorilor nu știu ce reprezintă: „Acea toxicitate se manifestă prin acumulare”


Cu toții am văzut acele roșii cu punctulețe mici și negre pe ele, însă majoritatea consumatorilor nu știu dacă produsul mai este comestibil după ce acestea apar.

Alexandru Cîrîc, directorul Institutului Național de Cercetări Alimentare, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre hrană. Hrana sănătoasă, și hrana care ne face mai mult rău. Iar unul dintre subiectele abordate a fost mucegaiul. Mai exact, alimentele mucegăite, inclusiv roșiile.

„O felie de pâine, odată ce este mucegăită, nu trebuie consumată. Și este bine să nu o consumăm. Mai mult, dacă pâinea s-a mucegăit, nu este bine să curățăm mucegaiul de pe pâine și să o consumăm. Pentru că acea substanță difuzează.

La fel și în cazul legumelor și fructelor. Odată ce s-au alterat, de exemplu, sunt acele roșii care au niște punctișoare negre. Acelea sunt niște microorganisme care pot genera, în întregul produs, compuși care sunt toxici pentru organism.

Nu o să ne fie rău în momentul acela, pentru că acea toxicitate se manifestă prin acumulare. Dar mâncăm astăzi, mâncăm mâine, mâncăm poimâine și declanșăm anumite reacții în organism. Clădim ceva rău. Stimulăm anumite celule pe care noi nu ne-am dori să le avem, sau să se dezvolte. Și apar cancerele”, a mai explicat directorul Institutului Național de Cercetare Alimentară în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook