Chipsuri de cartofi ce pot fi gătite acasă
Cipsurile de cartofi pot fi și sănătoase, nu numai îmbibate în ulei.
Ingrediente:
5-6 cartofi nu foarte mari
4-5 linguri de ulei de măsline
sare
piper
boia de ardei (opţional)
Mod de preparare:
Spală cartofii bine şi curăţă-le coajă. Feliază-i cu ajutorul unei răzătoare în felii foarte subţiri de 2-3 milimetri. Adaugă-i într-un castron plin de apă şi spală-i bine. Scoate-i apoi pe un prospop de hârtie pentru a se scurge şi a se usca.
Adaugă uleiul peste cartofi şi amestecă bine pentru a se distribui uniform.
Cartofii se pun într-o tavă, pe o foaie de copt, și se întorc după 10 - 15 minute pentru a fi gătiți pe ambele părți.
Pentru a nu se înmuia, cartofii trebuie lăsați să se răcească și nu trebuie să fie suprapuși unul peste altul cât sunt calzi, scrie acasa.ro.
0 Comentarii