Cîțu: „Din 1 iunie vom putea să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajăm pe părinți să ia cea mai bună decizie”
Guvernul dă startul Programului Național de Suport destinat copiilor, în contextul pandemiei de COVID-19. Premierul Florin Cîțu a susținut o serie de declarații, la Palatul Victoria, cu privire la program și mai ales la vaccinarea adolescenților din România.
„Din 1 iunie vom putea să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane pentru a trece de pandemie. Suntem printre primele țări, nu știu dacă există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbește despre inteligență emoțională, programul abordează și teme precum anxietate, depresie la copii.
Îmi pare bine că avem un program guvernamental și specialiști (...) foarte multe dintre concluzii vor fi susținute prin programe ce vor fi implementate de Ministerul Muncii”, a spus Florin Cîțu, înainte de începerea campaniei de vaccinare pentru adolescenți.
Florin Cîțu a anunțat că suntem una dintre primele țări care demarează un astfel de demers, fiind extrem de important, în contextul în care de mâine începe vaccinarea adolescenților.
Gheorghiță: „Au un risc să facă forme grave de boală”
Începând de astăzi, copiii între 12 și 15 ani ar putea fi programați pentru vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiță.
Vaccinarea copiilor care au afecțiuni cronice este vitală, spune coordonatorul campaniei de vaccinare. Medicul a explicat, de asemenea, că minorii riscă să facă o formă mai gravă de COVID-19 și că, în unele cazuri, se poate ajunge și la deces.
Pentru copiii cu sindromul Down riscul de deces crește de 10 ori, spune medicul miliar. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar urma să înceapă mâine.
„Avem copii cunoscuți cu afecțiuni cronice, afecțiuni care îi expun unui risc crescut să facă forme grave de boală și chiar decese. Și aici mă refer la copiii cu afecțiuni neuropsihiatrice. De pildă, sindromul Down crește de 10 ori riscul de deces din cauza maladiei COVID-19. Obezitatea, bolile cronice renale, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, diabetul de tip 1 care este întâlnit încă de la o vârstă fragedă, sunt afecțiuni care expun acești copii unor riscuri de complicații prin maladia COVID-19.
Reacțiile adverse înregistrate sunt similare cu grupul 16-25, cel mai frecvent s-a înregistrat disconfort la locul de administrare, stare de oboseală, durere de cap, dureri musculare, dureri articulare și în anumite cazuri febră, frison, dar toate au fost de intensitate ușoară, medie și care au fost pasagere sub tratament simptomatic”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
4 Comentarii
Din 1 Iunie vaccinam orice misca pe planeta asta !! Asa sanatate sa va dea Dumnezoo cu ne dati voi noua!!!!
Guvernanții și parlamentarii au fost notificați: vor fi făcuți responsabili de moartea oricărui copil vaccinat sau de reacțiile adverse grave suferite în urma „maratonului vaccinării”
https://www.activenews.ro/stiri/Guvernantii-si-parlamentarii-au-fost-notificati-vor-fi-facuti-responsabili-de-moartea-oricarui-copil-vaccinat-sau-de-reactiile-adverse-grave-suferite-in-urma-%E2%80%9Emaratonului-vaccinarii-.-Protest-Legitima-Aparare-la-Guvern-sustinut-si-de-Starea-de-Libertate-167119
Dacă vreți spectacol, vaccinați-va copii. Dacă cei din otobusul 9 au pus restricții pt cei nevaccinați atunci nu va mirați dacă la scoala vor fi neglijați.
@Untoldeanu: breaking news: la scoala copiii sunt neglijati de vreo 10-20 de ani. Cine vrea sa ii ramana ceva in capatana la copil da bani la profesori in privat. Alte inconveniente ale nevaccinarii?