Sambata 26 Octombrie

Cluj- Farmacii vecine vând același medicament banal cu o diferență URIAȘĂ de preț: Aceeași stradă, același medicament, preț cu aproape 60% mai mare!


Diferențele mari de preț pentru același medicament între farmaciile din aceeași zonă pot pune consumatorii în situații dificile, mai ales atunci când produsele sunt identice. Prețurile la medicamente pot varia în funcție de politica fiecărei farmacii și de adaosurile comerciale aplicate, dar probabil că nu v-ați imaginat că același medicament ar putea costa și cu aproape 60% mai mult într-o farmacie de pe aceeași stradă. 

Vă aratăm astăzi un exemplu, cum pentru un banal medicament, Saridon, poate exista o diferență de preț de peste 50% între două famacii situate pe aceeași stradă, strada Libertății, din comuna Apahida județul Cluj.

saridon.jpg

Saridon este un analgezic obișnuit,  care ameliorează durerea și scade febra și care conține în mare parte binecunoscutul paracetamol. (substante active paracetamol 250 mg, propifenazonă 150 mg și cafeină 50 mg și excipienți)

Pe strada Libertății, din comuna clujeană Apahida, două farmacii situate la o distanță foarte mică (una la numărul 157, iar cealaltă la numărul 189) vând același medicament Saridon, la prețuri foarte diferite. Medicamentul a fost cumpărat pe 21 octombrie 2024, la interval de 10 minute, din cele două farmacii:

  • În prima farmacie, cutia cu 10 pastile de Saridon a costat 25,90 lei (bon emis la ora 16:21).
  • În a doua farmacie, cutia de 10 pastile de Saridon a costat 16,50 lei (bon emis la ora 16:31).

Screenshot 2024-10-22 102114.png

Astfel, diferența de preț între cele două farmacii, situate pe aceeași stradă, a fost de 9,40 lei, (16.5 lei vs. 25.9 lei adică cu 56,9% mai mult pentru exact același produs.

Vă sfătuim așadar, să verificați și să comparați prețurile medicamentelor înainte de a face achiziții, mai ales în contextul unor diferențe atât de mari între farmacii aflate în aceeași zonă. Deși prețurile la medicamente pot varia în funcție de adaosurile comerciale aplicate de farmacie, aceste discrepanțe ridică semne de întrebare și pot avea un impact semnificativ asupra consumatorilor, mai ales pentru cei care depind de medicație zilnică.


Comentarii Facebook