Clujul va avea un spital mai tare ca în Viena! Consultațiile se vor face online, cu pacientul stând pe canapea, acasă!


Spitalul municipal Clujana va concura pe partea de sisteme digitale cu marile clinici din Viena. Se investește un milion de euro în gadget -uri, care să ajute activitatea medicilor și să salveze din timpul pacienților și chiar viața acestora.

Digitalizarea și sistemul de e-health sau tele medicină. Asta va însemna că prin proiectul acesta de un milion de euro, vom putea să mărim capacitatea spitalului de a putea acorda consultații medicale prin sistem telemedicină. Pentru cazurile mai ușoare, care nu prezintă gravitate să fii prezent în ambulatoriu, adică nu ai o lovitură, nu ai ceva grav care să îți pună în pericol viața, vei putea obține o consultație la medic, în sistem de telemedicină, fără să te deplasezi la spital, ci doar prin simpla accesare a dispozitivelor electronice.

De asemenea, această digitalizare va permite medicului să vadă în timp real rezultatul analizelor. El poate fi în operație și să vadă în același timp rezultatul analizelor care sunt în lucru. totul pentru ca medicul să poată lua decizii rapide, pentru salvarea vieții pacientului.

Monitorizarea la terapie intensivă se va face într-un sistem mai avansat. 

Felicit echipa coordonată de domnul profesor Constantea, de domnul Bica, președintele Consiliului de administrație, pentru că fac ceea ce trebuie la acest spital, spital fanion al orașului nostru”, a declarat primarul Emil Boc, care conduce indirect spitalul, având în vedere că acesta este finanțat de Primărie pe partea administrativă.

Medicii vor putea să prescrie tratamente online, fără ca pacientul să se mai ducă la spital.

Softul va permite programarea pe loc în blocul operator, în funcție de urgență care apare, online introduci online și să vezi locul pe care îl ai în blocul operator. Aceasta va salva viața oamenilor, la pachet cu posibilitatea de a vizualiza online orice analiză a pacientului. 

Se vor lua decizii rapide, pentru că secundele sunt importante. 

Va mai fi o aplicație care ajută la prescrierea rapidă a tratamentelor oncologice. E un soft care ajută în egală măsură de medici, de asistenți de farmacie, ca să poți avea acces rapid la tratament oncologic și să salvezi viața. Știm cât de importantă este această dimensiune pentru sănătatea clujenilor, dimensiunea oncologică”, a mai completat Boc.

Spitalul municipal Clujana este condus de profesorul Nicolae Constantea, o somitate în lumea medicală clujeană.

Comentarii Facebook