Cum prepari corect sparanghelul. Așa eviți să faci greșeli
Sparanghelul este extrem de sănătos, putând fi servit atât de sine stătător servit cu sos cât şi ca ingredient în alte mâncăruri cum ar fi: supele, pastele, risotto-ul, preparatele din peşte şi fructe de mare, sufleurile şi gratinurile.
Cât timp trebuie fiert sparanghelul?
Capetele se curăţă uşor, după care sparanghelul proaspăt se fierbe cca. 5-8 minute în apă clocotită, pentru un rezultat crocant şi fraged.
Sparanghelul se curăţă?
Sparanghelul nu trebuie neapărat curăţat, doar că mulţi îl preferă în felul acesta. Folosiţi un cuţit de curăţat legume pentru tulpină, mai ales pentru capetele groase (se curăţă dinspre vârfuri înspre capăt).
Sparanghelul se poate consuma crud?
Deşi majoritatea oamenilor preferă să-l prepare în vreun fel, fie fiert, tras în tigaie, etc., consumarea lui în stare crudă nu reprezintă absolut nici un pericol. Doar clătiţi bine cu apă caldă pentru a îndepărta eventualele impurităţi şi serviţi alături de un sos.
Cum aleg cel mai bun sparanghel?
Se aleg tulpinile ferme, proaspete, ale căror vârfuri sunt compacte şi închise. Diametrul tulpinei să fie uniform, astfel încât timpul de gătire să fie acelaşi. Tulpinile cu un diametru mai mic sunt mai fragede.
Cum prăjim sparanghelul?
Se taie tulpinile în unghi în bucăţele de 3-5 cm, se încinge o tigaie sau un wok la foc mediu, se adaugă un pic de unt sau ulei, iar când acesta este fierbinte se adaugă bucăţelele de sparanghel. Se prăjesc cca 3-5 minute, până sunt fragede şi crocante, amestecând constant.
Cum se păstrează sparanghelul?
Sparanghelul proaspăt trebuie păstrat curat, acoperit şi la rece. Tăiaţi 1-2 cm din capetele tulpinelor, spălaţi cu apă călduţă de mai multe ori, după care se scutură de apă şi se înveleşte într-un prosop de hârtie umed la capăt. Băgaţi la frigider şi consumaţi în decurs de 2-3 zile.
Sursa: romaniagateste.ro
0 Comentarii