Decese suspecte la un spital din Cluj! Bebelușii au murit, iar părinții acuză infecțiile intraspitalicești
În spitalele din România, infecțiile intraspitalicești sunt încă necontrolate, iar nu de puține ori se ajunge la deces. La Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca sunt patru bebeluși care au murit în condiții suspecte, iar părinții au rupt tăcerea.
În unul din cazuri, în scrisoarea medicală scrie negru pe alb cu ce bacterie a fost infectat, dar spitalul dă vină pe părinţi, conform Observatornews.ro.
Coşmarul părinţilor a început la şase zile de la naşterea Alexandrei. Până atunci, fetiţa, deşi născută prematur, era în stare stabilă. Apoi a fost mutată pe secţia de Terapie de Intensivă.
”După trei-patru zile ne-au spus că este vorba de ceva bacterie intraspitalicească. Prima dată a fost vorba de ficat; antibioticele care i s-au acordat, 2-3 la număr nu au fost date exact pentru bacteria respectivă”, a spus tatăl.
Antibioticele i-au fost date după ureche copilului. Spitalul nu a avut recipiente în care să ia probe de sânge, iar în scrisoarea medicală a fetiţei apar aceste informații negru pe alb. Un recipient de recoltat probe costă 3 lei și poate lucrurile ar fi stat altfel, potrivit Observatornews.ro.
Culmea, copila s-a născut la Bistriţa şi, cum era prematură, părinţii au vrut să aibă cele mai bune îngrijiri medicale. Aşa că au cerut să fie transferată la Cluj-Napoca.
Emanuel este un alt copil decedat după o săptămână. Băiatul familiei Cical s-a născut tot prematur, după ce mama a fost diagnosticată cu COVID şi a suferit o hemoragie. Câteva zile, cei doi copii au fost izolaţi împreună într-o sală de Terapie Intensivă.
Oana Cical, mama lui Emanuel: ”Dacă copilul meu n-a avut nicio bacterie aşa cum susţine spitalul, de ce m-au izolat cu fetiţa confirmată şi de ce a fost tratat cu o mulţime de antibiotice care se dau pentru infecţii bacteriene severe, de ce?”.
Emanuel a murit după zile întregi de chin, timp în care părinţii au fost puşi să semneze scheme după scheme de tratament, fără nicio explicaţie.
Oana Cical, mama lui Emanuel: ”Medicii au început să-mi spună că are un pic de anemie, am semnat tot ce mi se dădea, apoi că trebuie să i se mai introducă un medicament. Pentru ce, lucrurile s-au agravat, a început să i se umfle burtica, a început să se îngălbenească”.
Oana Cical a dezvăluit că cineva i-a spus că cel mic ”a luat o bacterie intraspitalicească foarte rezistentă la antibiotic. În scrisoarea mea medicală nu apare nicăieri nicio infecţie, nu s-a mai recunoscut”:
Familia Todaşcă şi-a pierdut copilul la o săptămână de la naştere în acelaşi spital. În fişa medicală a lui Elias scrie că a luat bacteria e-coli de la mamă. Femeia susţine că atunci când s-a internat nu avea bacteria, ci a luat-o din spital.
Ilie Todaşcă, tatăl lui Elias: ”I s-a extins infecţia în sânge, de la ecoli a făcut sepsis, apoi hemoragie intracraniană. Au spus că a luat de la mămică ecoli”.
Teodora Toma, avocat: ”Am formulat 3 plângeri penale în numele părinţilor care şi-au pierdut copiii la spitalul de urgenţă. Toate trei sunt pentru ucidere din culpă. Una dintre familii a făcut plângere şi la Ministerul Sănătăţii. Până acum, ministerul a rugat spitalul să facă anchetă internă. Şefa secţiei de neonatologie a refuzat să stea de vorbă cu noi. Iar purtătorul de cuvânt dă vina...pe părinţi”.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Dorel Danciu, a spus că părinții caută ”un ţap ispăşitor. Principalul vinovat e doamna...şi mediul. Domnul Cicală de ce nu şi-a protejat familia? Infecţiile asociate actului medical sunt o realitate. Doamna Cical Oana a ajuns la maternitate prezentând infecția cu virusul SARS-COV 2, era sub tratament pentru alte afecțiuni, la acest tip de protecție am făcut referire. Parametrii vitali ai născutului prematur au fost grav afectați de situația medicală a mamei. Copilul nu a avut infecții asociate actului medical. Jurnalistul Antena 1 nu a publicat nimic din ce am declarat în numele spitalului, a preferat să publice frânturi din discuția avută cu mențiunea off the record”.
Opt copii au murit de la începutul acestui an la spitalul de urgenţă din Cluj-Napoca
Spitalul de urgenţă din Cluj se află în top cinci cu cele mai multe astfel de infecţii. Direcţia de Sănătate Publică nu dat nicio declarație.
11 Comentarii
Orasul smart, galactic, cea mai buna calitate a vietii, Universitar, UMF top universitati mondial, etc si bla bla. Unul din cele mai mari spitale din Romania , Spitalul Clinic jud de Urgenta functioneaza in cladiri construite in anii 1890. La fel si Spitalul de urgenta pentru copii, zeci de cladiri pavilionare unde colcaie de bacterii si nozocomiale… Citeste mai departe
Medicii specialisti primesc bani și de la firmele de medicamente sub forma unor contracte legale,taxe de congrese nationale sau internationale(1500-3000 de euro) ,taxe de speaker la congrese(500 euro pt 20 min)aparatura medicala ,profesorii (șefii de sectii) își organizează propriile congrese în colaborare cu societățile din care fac parte (societatea… Citeste mai departe
Si stai, ca doar in orasele mari ai alternativa asta.Ca prin Buzau,Bacau,nu stiu daca ai spitale private,ca lumea avand salarii mai mici, nu prea si-ar permite oricum.
@Daca n-ai bani de spital privat, nu faci copii.Nu sunt rau, dar asta e realitatea din RO.: daca apar complicatii, cum sunt si astea cu nastere prematura, tot la Stat te trimite.
@Daca n-ai bani de spital privat, nu faci copii.Nu sunt rau, dar asta e realitatea din RO.:
Daca ai Covid, chiar daca ai bani, nu te preia spitalul privat, ci doar cel de stat. INTELES?
@danT:
Frumos, medicii au bani de vile si noi populimea prostimea murim pe capete in spitale infecte goale de aparatura si ustensile.
@Daaaaa: Trebuia sa te faci si tu medic sa ai bani de vila. Dar hei, nu despre asta e vorba in articol, de unde rezulta ca esti analfabet functional. Si mai rezulta ca nici nu ai fi avut capacitatea intelectuala necesara ca sa devii medic si sa ai bani de vila. Ai ramas un amarastean care comenteaza cu ciuda, total pe langa subiect.
@ : tocmai despre asta e vorba, ca ii doare-n cot de pacienti se de conditiile din spitale de la locul lor de munca. Ei ar trebui sa fie primii care sa faca scandal pentru conditii mai bune si DA vilele sunt construite din spagi nu din bani munciti cinstit
@ia mai dute-n chizda ma-tii: Cand o sa inveti sa scrii corect si sa vorbesti civilizat, poate ma va interesa parerea ta. Pana atunci, insa, du-te si pune macar mana pe carte, ca cei sapte ani de acasa nu ai cum sa ii mai recuperezi.