Miercuri 25 Decembrie

Dr. Octavian Jurma, despre anularea restricțiilor din pandemia de COVID-19: „Mă simt condamnat cu adevărat la infectare”


Guvernul a hotărât săptămâna trecută ridicarea tuturor restricțiilor pandemice începând cu data de 9 martie. Pandemia nu mai este considerată o problemă de sănătate publică, aceasta a devenit o problemă de sănătate individuală, practic fiecare „trebuie să își păzească singur spatele”, spune doctorul Octavian Jurma. 

Doctorul Octavian Jurma a atenționat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că decizia de a ridica toate restricțiile anti-COVID-19 este una pripită care pune în pericol sănătatea cetățenilor. Medicul spune că ridicarea restricțiilor nu va duce și la eradicarea virusului.

De asemenea, medicul Octavian Jurma a precizat că acest virus a intrat oficial în categoria bolilor „de care nu vom scăpa prea curând” și că autoritățile consideră că „ar fi bine să facă ceva, doar că nu le pasă prea tare”. Acesta a mai aminti, chiar de ziua femeilor, că peste 50.000 de femei au murit din cauza COVID-19 pe parcursul pandemiei. 

8 martie 2022, femeile din România au primit cadou un măr frumos și otrăvit: Guvernul a hotărât suspendarea stării de alertă începând cu ora 12:00! Se renunță astfel la TOATE măsurile publice de limitare a pandemiei. Pandemia nu mai este o problemă de sănătate publică ci doar una de sănătate individuală. Obligațiile individuale impuse sub imperativul siguranței comune devin simple recomandări”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

„Aș fi vrut să aud și o urmă de regret pentru cele 25,843 de mame și fiice ucise oficial de pandemie”

COVID-19 este trecută oficial în categoria bolilor «ar fi bine sa făcem ceva , dar nu ne pasă». Dacă tot au eliminat orice măsură de prevenție pentru infectarea celor vulnerabili cu ocazia zilei de 8 Martie, aș fi vrut să aud și o urmă de regret pentru cele 25,843 de mame și fiice ucise oficial de pandemia de COVID-19 până acum. În realitate numărul fetelor și femeilor ucise de pandemia de COVID-19 a depășit 50,000 până în data de 8 martie 2022”, a mai scris acesta.

Medicul spune că aceste acțiuni pripite ne situează deasupra „Braziliei unde s-a ieșit în stradă cu acuzații de genocid”

Un bilanț îngrozitor care ne situează mult deasupra unor țări ca Brazilia unde s-a ieșit în stradă cu acuzații de genocid. Personal nu consider că autoritățile fac o favoare femeilor din Romania lăsând virusul să circule cu totul nestingherit în România (și nici bărbaților)”, a mai transmis Octavian Jurma prin postarea sa. 

„Eliminarea tututor măsurilor de siguranță nu înseamnă că situația este sigură”

Medicul a avertizat populația spunând că renunțarea la aceste măsuri va crește nivelul de nesiguranță al persoanelor pe plan social, având în vedere incidențele ridicate din oraș. Practic, oamenii se vor teme pentru sănătatea lor din pricina celor care nu vor asculta sfaturile medicilor.

Eliminarea tututor măsurilor de siguranță nu înseamnă că situația este sigură, dimpotrivă, abandonarea gestionării pandemiei la o incidență foarte ridicată va crește nivelul de nesiguranță la locul de muncă sau divertisment și va produce foarte multe probleme sociale și economice care vor trebui gestionate individual și la nivel de organizație!”, a mai spus doctorul.

Urmează o perioadă în care riscul de infectare va crește dar sprijinul statului dispare. Imaginați-vă stresul pentru persoanele vulnerabile sau responsabile ca orice spațiu comun, de la spitale la restaurante și transport în comun este acum lăsat complet pe seama negaționiștilor”, a mai adăugat medicul.

„Eu unul nu îmi simt familia în siguranță, mă simt condamnat cu adevărat la infectare”

Eu unul nu îmi simt familia în siguranță, dimpotrivă, abia acum mă simt condamnat cu adevărat la infectare. Sunt paralizat de neputință și revoltă că politicienii consideră că au dreptul să decidă dacă viața noastră merită sau nu păzită. Statul nu ne-a ajutat, ne-a abandonat odată cu abandonarea obligațiilor sale constituționale. Suntem cu adevărat pe cont propriu”, a adăugat medicul.

Octavian Jurma sfătuiește populația să se protejeze în continuare împotriva virusului, cel mai important este ca oamenii să poarte masca în interior

Vă recomand și eu, alături de dr. Rafila, să purtați în continuare masca în spațiile închise și să evitați evenimentele sociale până la coborârea sub incidența [reală] de 1 la mie, cel mai probabil în luna aprilie. Din fericire postul Paștelui ne ajută foarte mult în perioada asta pentru că nu se fac nunți, botezuri și în general nu sunt petreceri”, a încheiat Octavian Jurma.


Comentarii Facebook