Vineri 22 Noiembrie

E folositoare carantina parțială, de după ora 20.00? Ce spune ”profesorul de sănătate” de la UBB Cluj


Profesorul Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică de la UBB Cluj, a explicat cât de folositoare sunt restricțiile de circulație impuse după ora 20.00. 

Acesta a spus că măsurile s-au impus pentru că situația este critică la ATI și virusul se transmite comunitar.

Studiile arată că cele mai eficiente metode de scădere a ratei de transmitere a virusului sunt: eliminarea petrecerilor private, închiderea instituțiilor educaționale, testarea și carantinarea persoanelor care intră în țară, creșterea capacității sistemului de sănătate, introducerea restricțiilor de mișcare personală și lockdown național.

Înainte să ajungem la un lockdown la nivel național, cea mai adecvată metodă este limitarea libertății de mișcare. Fără îndoială că ați auzit de dietele în care este recomandat să nu mănânci după ora 7 seara. Ei bine acele diete tot ce fac este că reduc intervalul de timp în care ești expus la mâncare, în care poți să mănânci. Exact la fel și aici, restricția de mișcare după ora 8 seara restrânge intervalul în care noi putem să interacționăm unii cu alții și scade probabilitatea transmiterii infecției de la unul la altul interzic mâncatul după 19:00. Acele diete reduc timpul în care poți mânca. Este la fel și în cazul restricțiilor de circulație. 

Restricția de mișcare după 20:00 restrânge intervalul în care noi avem șanse să interacționăm unii cu alții și, implicit, scade probabilitatea transmiterii infecției de la unii la alții.

Restricțiile din acest moment sunt perfect adecvate cu creșterea numărului de cazuri noi, creșterea numărului de internări pe secțiile ATI și creșterea numărului de decese”, a explicat, pe larg, Răzvan Cherecheș. 

Comentarii Facebook