Miercuri 30 Octombrie

E sezon estival, dar medicii avertizează. Ce boli pot fi transmise la piscină sau la ştrand: „Te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă”


Bolile care pot fi contractate de la piscină sau ștrand sunt numeroase, dar informându-ne corect și respectând câteva măsuri simple de igienă, putem reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire și ne putem bucura de o experiență plăcută și sigură la apă, spun medicii.

Dermatologul Ana Maria Vişinescu a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, despre pericolele de sănătate asociate cu timpul petrecut la bazinele exterioare.

„Afecţiunile pe care le putem lua de la piscină sunt diverse, inclusiv infecții genitale date de candidoza în piscină. Duşul înainte şi după piscină este o regulă pe care trebuie să o aplicăm. Din ce am observat, oamenii nu au prosoape proprii când se așează pe șezlonguri. Acesta este o problemă. Recomand folosirea și a anumitor antimicotice pentru picioare pentru a evita verucile plantare care se pot lua de pe suprafețele de lângă piscină. Bacteriile se dezvoltă mai bine pentru că este apa mai caldă. 

Toate micozele care se pot lua din apă nu se evidențiază imediat. Poți să nu ai niciun fel de problemă și atunci te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă, care tot își schimbă culoarea și te gândești de unde.

Clorul ne face rău pielii pentru că, într-adevăr, clorul este agentul chimic utilizat pentru dezinfecția piscinelor. Mai este folosit și un agent reductor pentru flora micotică, dar și un stabilizator de ph. În principal, clorul este cel vinovat și este vinovat în măsura în care cei care se ocupă de aceste dezinfecții de piscine nu folosesc cantitățile normale, adică cantitatea se calculează la nivelul volumului apei din piscină.

Printre simptomele alergiei la clor se numără crampele abdominale, scaune moi. Celelalte sunt manifestările pe piele, manifestări alergice, în care avem diverse leziuni roșii pe piele. În acest caz, ne prezentăm la medicul dermatolog", a spus medicul Ana Maria Vişinescu.

Clorinarea apei asigură, în condiții normale, o antisepsie suficientă pentru a elimina majoritatea bacteriilor patogene pentru om. Totuși, anumite specii de bacterii și fungi pot supraviețui pentru perioade îndelungate, de ore sau chiar zile, chiar și în aceste condiții extreme. De aceea, este esențial să cunoaștem aceste microorganisme și modalitățile lor de transmitere pentru a preveni contaminarea apei.

Comentarii Facebook