Explicații! De ce mor aşa repede bolnavii COVID, după ce ajung la spital. Medic: Le e frică! Bănuiesc că pe nicăieri nu s-a dat şpagă
Prof. dr. Cristian Băicuș a dat unele sfaturi pentru pacienții cu COVID, care sunt acasă, și a explicat de ce mor atât de repede cei care ajung la spital.
Acesta a spus că administrarea de antibiotice (Azitromicină, Dexametazonă) este inutilă.
Întrebat de ce mor atât de repede pacienții după ce ajung la spital: ”Păi, pentru că ajung la spital și îi omorâm noi, nu? Ăsta e răspunsul! (n.red. ironic).
Este o eroare sistematică de selecție, la fel ca și la antibiotice. Ajung la spital cei care sunt gravi și cei care nu și-au revenit acasă. Probabil că le e frică. Au auzit că se moare. Se ştie că şi până la COVID, sistemul sanitar avea o faimă proastă - că nu se uită la tine medicii, că trebuie să dai bani, dar în COVID, bănuiesc că pe nicăieri nu s-a dat şpagă.
Poate se va purifica sistemul sanitar măcar din punctul acesta de vedere, poate nu se va mai da şpagă aproape nicăieri”, a explicat prof. dr. Cristian Băicuș, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.
Întrebat ce ar trebui să ştie cei care se infectează cu Sars CoV-2 în valul patru al pandemiei COVID, specialistul a făcut câteva recomandări.
1. Imediat ce te-ai infectat şi simţi că ai ca o răceală nu trebuie să te duci la spital, unde este plin de bolnavi, ci se vorbeşte cu medicul de familie. În prima fază, acţionează doar virusul, apoi după 7-12 zile, apare a doua fază, furtuna citokinică, atunci când apare insuficienţa respiratorie.
2. În această etapă, când a apărut insuficienţa respiratorie, pacientul ar trebui să ajungă cât de repede se poate la spital. De multe ori, oamenii nu simt insuficienţa respiratorie, de aceea e bine să avem acasă un pulsoximetru.
3. Dacă saturaţia de oxigen a scăzut la sub 90, în mod clar pacientul nevoie de oxigen.
”Este important să avem acasă un pulsoximetru, se poate comanda de pe net. Dacă saturaţia a scăzut sub 90%, înseamnă că este nevoie de oxigen”.
”La fel de importantă este măsurarea corectă a saturaţiei. Luăm saturaţia imediat după ce facem câţiva paşi. Facem câteva ture de apartament şi vedem dacă scade saturaţia, dacă scade, atunci este o problemă.
Deci luăm saturaţia după ceva efort şi dacă a scăzut înseamnă că avem ceva la plămâni", a mai spus medicul Băicuş.
9 Comentarii
spaga sau ciubucul este in sanjele vostru, de ala nu o sa scapati numai la 2m sub pamant...
Inteleg din titlu ca le e frica si ca nu s-a dat spaga, mor oamenii. Deci...hai cu spaga, sa nu mai moara.
Spaga pt pastile ce nu sunt aprobate dar circula la greu pe piata neagra.
Mori la spital ca te omoara. Ca nu ai incredere si mergi in al 12lea ceas
cat tupeu are si asta, si-au luat-o in cap grav, nu ca erau ei cu bun simt inainte.
Cu salarii de 6 - 7,000 de euro după toate sporurile primite cică de pLandemie, ăștia au tot interesul să mențină iluzia. Bașca, pe cap de mort de "covid", spitalele primesc sume consistente de la guwern - deci de ce nu? Numai la Sibiu au omorît 500 de oameni în ATI, vă dați seama ce e în restul țării. Prof. Gabriel Lupan explică mecanismul:
https://www.youtube.com/watch?v=UTpSEywEg-E
@ : Esti consient ca prod gabriel lupan nu are treaba cu medicina, nu? :) este profesor de scuba diving.
https://www.instagram.com/lupangabriel/?hl=en
http://www.sport4you.ro/scuba-diving/
E foarte trist ca am ajuns sa ne luam informatii medicale de la un om care nu e nici doctor, nici profesor nici nimic...
Si e si mai trist ca nici… Citeste mai departe
@ : Ce prost ești ****.
Mereti in p izda mamii voastre de medici si faceti-va treaba pentru care sunteti platit, ca nu sunteti la stand up comedy. Ar trebui taiate salariile si bagati bani in renovari si aparatura moderna si o sa vedeti ca nu se moare in spital.
@Ahahaha: pai daca nu au medicamente. cu ce sa ii trateze? cu antibiotice?
@******: sa iasa si sa ceara