Duminica 17 Noiembrie

Macrou la cuptor, rețetă delicioasă

 

Rețetă de macrou la cuptor. Macroul la cuptor în sos de roșii cu usturoi, ușor picant, este extrem de delicios.

 

Macrou la cuptor reţetă. Ingrediente

 

800 g macrou

2 cepe

zeama de la 2 lămâi

50 ml ulei

sare

piper

2-3 foi dafin

300 ml vin alb

Pentru garnitură

400 g cartofi

salată verde

1 legatura pătrunjel

 

Macrou la cuptor reţetă. Mod de preparare:

 

1. Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.

 

2. Se aşază în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la 2 lămâi şi se bagă în cuptor aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.

 

3. În acest timp, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.

 

4. După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde, conform unica.ro.

 

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 30 min

Timp de gatire: 60 min

Gata in: 1 ore, 30 min

Comentarii Facebook