Duminica 8 Septembrie

Medicul rezident din Cluj, care suferă de o formă rară de cancer, a ajuns în Israel și poate începe tratamentul - FOTO


Roxana, medicul rezident de la Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca, a ajuns în Israel și a început tratamentul special.

Știm că ați așteptat, cu nerăbdare, vești despre tânăra doctoriță pentru al cărei  tratament salvator, în timp record, ați donat 200.000 €. 

Plecarea în Israel a durat mai mult decât ne-am așteptat, din pricina numeroaselor proceduri logistice și hățisului birocratic dintre ambasade și ministere însă, Roxana a ajuns pe mâinile salvatoare”, relatează reprezentanții Asociația LICURICII FERICIȚI.

Roxana a fost consultată de Prof. Dr. Arnon Nagler - Sheba Medical Center Israel - coordonatorul echipei medicale, care va avea grijă ca Roxana să se facă bine. 

Mulțumim mult Serviciului Pașapoarte Suceava pentru promptitudine și empatie, mulțumim mult Consulului Ambasadei Israel care a facilitat obținerea permisului special prin Ministerul Afacerilor Externe Israel!

Mulțumim din suflet Asociația Blondie  care a asigurat transportul aerian și cu ambulanța!

Mulțumim echipei medicale din Cluj care a avut grijă ca, în tot acest timp  starea fizică a Roxanei să permită deplasarea, iar boala să fie ținută sub control până la începerea tratamentului salvator. 

Și, nespus de mult, vă mulțumim vouă, tuturor celor care, persoane fizice sau juridice ați ales să salvați viața Roxanei!

Alexandru, te admirăm pentru dragostea și devotamentul cu care îi ești sprijin Roxanei și vă dorim, amândurora, să vă întoarceți cu vești bune și zâmbete infinite!”, au mai spus cei de la Asociație. 

Roxana Dirică a fost ajutată de donațiile românilor

Asociația Licuricii Fericiți din Câmpulung Moldovenesc și „dăscălița” Nicoleta Bogoş, cea care a înființat asociația, au reușit să strângă suma de care avea nevoie Roxana, care suferă de o formă rară de cancer de sânge (limfom non-hodgkinian cu celule B mari primar mediastinal) diagnosticat în mai 2021. 

Roxana Dirică este susținută de logodnicul ei în lupta cu boala

Roxana Dirică, originară din Vaslui, este medic rezident la Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca. Tânăra este logodită cu Alexandru Ciumașu din Câmpulung Moldovenesc, fiul profesorului de geografie Radu-George Ciumașu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, ”Cetățean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc”.

Roxana și Alex urmau să se căsătorească și să se stabilească cât mai aproape de casă, dar în mai 2021 tânăra a primit cruntul diagnostic și de atunci a început o luptă contra-cronometru pentru salvarea vieții Roxanei, luptă în care Alexandru și familia lui, mama Roxanei (tatăl ei a murit) au făcut eforturi supraomenești. La numai 28 de ani, Roxana era pregătită să înceapă cariera de medic și să salveze vieți, să își întemeieze o familie, să fie mamă, dar acum Roxana Dirică mai are o singură șansă la viață și are nevoie de tot sprijinul nostru.

Din momentul în care a aflat de boală, doctorița a parcurs 9 cicluri de chimioterapie, 6 CT-uri şi alte nenumărate analize, epuizând opţiunile de tratament asigurate în România, tot acest zbucium fiind fără folos.

Singura șansă, un tratament la o clinică din Israel

Din ce ne-a povestit și Nicoleta Bogoș, care cunoaște foarte bine acest caz, în România s-a făcut tot ce se putea face pentru Roxana, iar experiențele medicale, atât ale Roxanei, cât și ale familiei au fost traumatizante.

Singura șansă pentru salvarea vieții este un tratament extrem de costisitor care, din păcate, în România, nu poate fi urmat, iar în străinătate, variază între 200.000 și 450.000 de euro (fără spitalizare, transport și alte cheltuieli adiacente). Vineri, 07. 01. 2022, logodnicul Roxanei, câmpulungeanul Alexandru Ciumașu a inițiat pe pagina personală de Facebook o campanie de strângere de fonduri care, din păcate, a fost ștearsă (blocată) a doua zi de FB din motive neexplicate. În aceeași zi, cu acordul familiei Asociația Licuricii Fericiți a preluat campania și se străduiește, din răsputeri, să o facă să fie una cu final fericit pentru tânăra Roxana.

Din fericire, s-a primit răspuns afirmativ de acceptare pentru tratament la o clinică din Israel, cotată ca fiind în Top 10 mondial, urmând ca Roxana să ajungă acolo, în două săptămâni, pentru că, deocamdată, starea fizică nu-i permite deplasarea. În acest moment, se află în secția ATI a Institutului Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuță» Cluj-Napoca, urmând ca, atunci când va fi pregătită pentru plecare, să fie transportată cu un avion medical privat din Cluj. În câteva zile, prin cele două campanii care au devenit virale, s-a reușit strângerea sumei de 125.000 de euro, dar mai este nevoie de cel puțin 75.000 de euro numai pentru tratament. Nu știm, încă, ce costuri presupune transportul și spitalizarea. Familia a făcut, până acum, eforturi uriașe, dar această sumă îi depășește cu mult și, ne dorim din tot sufletul, ca Roxana să aibă această șansă la viață, să poată profesa, să poată, la rându-i, să salveze vieți, să devină mamă și, împreună cu Alexandru, care este tot medic, să întoarcă lumii ajutorul și binele”, a mai spus Nicoleta Bogoș, președinta Asociației Licuricii Fericiți.

Comentarii Facebook