Mihaela Bilic a dezvăluit alimentele ,,anti-foame”! Oferă sațietate de lungă durată, dar nu pun silueta în pericol: ,,Ne satură cu puține calorii”


Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care ne țin mult timp de foame, dar nu îngrașă. Medicul a explicat că trebuie să alegem alimente cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii, pentru a ne păcăli creierul.

„Alimente anti-foame. Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o foame de lup și să simțiți că ați putea mânca tot frigiderul? Se spune că avem ochii mai mari decât stomacul, mintea noastră este nesătulă iar stomacul nu știe să numere caloriile. Singurul lucru care îl mulțumește este muuultă mâncare.

Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii.”, a explicat Mihaela Bilic.

Aceasta a menționat că, ca să ne simțim satisfăcuți cu puține calorii ar trebui să consumăm cât mai multe fibre și proteine și să evităm alimentele cu multe grăsimi.

,,Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat. La cealaltă extremă sunt alimentele cu volumic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm”, a spus Mihaela Bilic, potrivit cancan.ro.

Potrivit medicului, pe locul 1 în topul alimentelor anti-foame se află oul fiert, care conține aproximativ 80 de calorii, însă ține mult timp de foame. 

Mihaela Bilic recomandă și alimente precum Somonul, tonul sau macroul pentru un prânz sățios, care nu îngrașă. De asemenea, pe lista alimentelor care țin de foame cu calorii puține sunt și cartofii, supele și ciorbele și fructele bogate în pectină, precum merele, perele, gutuile sau caisele.


Comentarii Facebook