Vineri 18 Octombrie

Mihaela Bilic a dezvăluit alimentele care nu trebuie să lipsească din dietă, în sezonul rece. Ce vitamine sunt esențiale: „Degeaba luăm suplimente”


Mihaela Bilic a vorbit despre  importanța consumului de fructe și legume proaspete, mai ales în sezonul rece.

Medicul menționează că vitamina D și magneziul, sunt o combinație esențială de sezon, sugerând șisursele naturale din care putem să le obținem.

,,Corpul uman nu este capabil să sintetizeze magneziu, deci trebuie adus din alimentație. Care sunt cele mai bune surse? Pe primul loc avem semințe și oleaginoase: semințe de dovleac, migdale, caju, semințe de pin, alune.

Urmează apoi leguminoase: fasole boabe, soia, linte, năut și quinoa. Dintre legume merită lăudat spanacul, iar la sectorul fructe banana e campioană. Cat despre suplimente, alegeți sărurile organice de magneziu, în doze cuprinse între 100 și 250 mg/zi.”, a explicat Mihaela Bilic.

Medicul susține ar trebui să consumăm aceste alimente mai ales în sezonul rece, magneziul ajutând la utilizarea eficientă a vitaminei D de către organism.

,,Mai mult de jumătate din populația globului are deficit de vit. D. Până acum se știa că expunerea insuficientă la razele soarelui provoacă această carență. Studiile recente au scos la iveală un alt aspect: vitamina D nu este folosită optim dacă nivelul de magneziu este scăzut.

Degeaba luăm suplimente, riscăm ca vitamina D să fie stocată în organism, în loc să fie folosită eficient. Aportul optim de magneziu este de 420mg/zi pentru bărbați și 320mg/zi pentru femei. Din păcate alimentația modernă nu acoperă nici jumătate din doza recomandată, prin urmare puțina vitamină D care circulă în sânge va fi incomplet utilizată fără magneziu.”, a explicat medicul nutriționist.


Comentarii Facebook