Mihaela Bilic a dezvăluit alimentul care te face nervos și agitat: ,,Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm”
Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre legătura dintre ce mâncăm și comportamentul nostru. Medicul explică că unele alimente ne pot face calmi și toleranți în timp ce altele ne agită.
Mihaela Bilic a dezvăluit că zaharul anesteziază mintea.
„Nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi. Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Din creierul uman, dacă eliminăm apa, rămâne o structură formată din grăsime. Nu doar compoziția, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente.”, a explicat mediul nutriționist.
Mihaela Bilic a explicat că cei care nu consumă alimente bogate în grăsimi esențiale Omega 3 au un comportament mult mai pasiv decât cei care mânâncă acest tip de alimente. Ea recomandă să le mâncăm de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.
,,Contează să mâncăm grăsimi, dar și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi.
Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii- cu alte cuvinte suntem “șterși”… simpli spectatori ai existenței noastre. Măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional ar trebui să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in”, spune Mihaela Bilic.
O dietă săracă în zahăr ne poate face mai calmi și toleranți, explică Mihaele Bilic, potrivit cancan.ro.
„Persoanele care au o dietă bogată în proteine și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere. Aș fi fericită să mă trezesc într-o lume devenită brusc tolerantă și calmă… chiar dacă asta ar presupune o revoluție alimentară”, a concluzionat doctorul nutriționist.
0 Comentarii