Mihaela Bilic a dezvăluit câtă carne putem să mâncăm, de fapt, într-o săptămână. Mezelurile se includ în calcul: ,,Suntem mai carnivori”


Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre cantitatea maximă de carne care poate fi consumată într-o săptămână.

Medicul nutriționist recomandă să nu depășim 500 de grame săptămânal, care pot fi împărțite pe parcursul a trei zile, spre exemplu.

Atenție, această cantitate include și mezelurile și produsele din carne, nu doar friptura.

„Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura.”, a explicat Mihaela Bilic.

Medicul sugerează și 2 zile cu pește și 2 cu proteine vegetale, pentru o dietă echilibrată.

,,Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar. Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele.

Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori”, a declarat Mihaela Bilic.


Comentarii Facebook